HPE ProLiant Gen11-servers met nieuwe Intel Xeon processors

Blog
0

Inhoudsopgave

  HPE is 2024 goed begonnen met een reeks nieuwe en geavanceerde tower- en rackservers. De servers zijn uitgerust met de nieuwste vijfde generatie Intel Xeon-processors. 

  Met een intuïtief en vertrouwd ontwerp zijn de HPE ProLiant ML30 Gen11, de DL20 Gen11 en de HPE ProLiant DL380 Gen11 klaar om alle werklasten aan te pakken met geoptimaliseerde prestaties.

  De HPE ProLiant ML30 Gen11 is een de nieuwste entry-level towerserver van HPE die een betaalbare, compacte en stille optie biedt voor de moderne kleine onderneming. De HPE ProLiant DL20 Gen11 is een veelzijdige, compacte 15inch-diepe rackserver die toonaangevende beveiliging, uitgebreide connectiviteit en beheerbaarheid op meerdere locaties biedt. De HPE ProLiant DL380 Gen11 is een dual-socket, schaalbare serveroplossing geschikt voor data-analyse of hybride cloud workloads.

  Vijfde generatie Intel Xeon-cpu's

  Nog geen jaar nadat de vorige generatie verscheen, heeft Intel de nieuwe vijfde generatie Xeon-processors uitgebracht. De nieuwe serverprocessors bieden meer prestaties in algemene werkbelastingen. Dit is voornamelijk te danken aan de 25 procent snellere Ultra Path Interconnect (UPI) van de processors, 7 procent meer cores, 17 procent sneller DDR5-geheugen en drie keer zoveel level 3-cache. Een andere nieuwe functie is de ondersteuning van geheugenuitbreiding via Memory Buff er met Compute Express Link, dat twee extra geheugenkanalen mogelijk maakt. Deze kunnen apart worden aangestuurd en zo bijvoorbeeld in-memory databases aanzienlijk versnellen, of samen met het DDR5-geheugen in het interleave-proces worden gebruikt als een gestandaardiseerd geheugengebied.

  De nieuwe Xeon-modellen hebben een nieuwe energiebesparende modus, die tot 110 watt kan besparen bij laag tot gemiddeld gebruik.

  Intel biedt in zijn nieuwe generatie serverprocessors ook wederom de Xeon E-modellen, die geschikt zijn voor kleinere servers met een enkele processorsocket en die nauw verwant zijn aan de huidige Core i-cpu’s. Intel biedt de Xeon E-2400 ‘Raptor Lake’ in acht nieuwe uitvoeringen met vier, zes of acht performance-cores. De cpu’s tellen evenveel cores als de voorgaande generatie, maar bieden wel tot 68 procent meer rekenkracht. Ook zijn er 16 PCIe 5.0-lanes, DDR5- ECC RAM en USB 3.2 Gen 2 met 10 Gbit/s.

   

  HPE ProLiant DL380 Gen11

  De HPE ProLiant DL380 Gen11 server is een schaalbare 2U 2P-oplossing die uitzonderlijke rekenprestaties, geheugendichtheid met schaalbaarheid en hoge snelheid dataoverdracht levert om de meest veeleisende applicaties te draaien.

  De HPE ProLiant DL380 Gen11 server wordt aangedreven door 5e generatie Intel Xeon Scalable processors met maximaal 64 cores, 8 TB geheugen en 20 EDSFF-drives, evenals verhoogde geheugenbandbreedte en high-speed PCIe Gen5 I/O. De ProLiant DL380 Gen11 is een perfecte oplossing voor toepassingsgebieden waarvoor krachtige prestaties vereist zijn, zoals soft ware-defined storage, video-transcoding en gevirtualiseerde applicaties.

  De HPE ProLiant DL380 Gen11 server is ontworpen om IT te optimaliseren met een cloud-ervaring, ingebouwde beveiliging en geoptimaliseerde prestaties voor workloads voor elk bedrijf.

  HPE ProLiant ML30 Gen11

  Samen met de vijfde generatie Xeon E-2400-processor zijn de nieuwste HPE ProLiant servers geavanceerder dan ooit tevoren. De ProLiant ML30 Gen11 is de nieuwste entry-level towerserver van HPE die een betaalbare, compacte en stille optie biedt voor de moderne kleine onderneming. Naast de nieuwste Intel Xeon E2400-processors, die beschikken tot maximaal acht cores, ondersteunt de ML30 Gen11 uitgebreide netwerkmogelijkheden, RAS-functies op enterpriseniveau en de HPE-exclusieve silicon root of trustbeveiliging – plus, met de optie van integrated Lights Out (iLO6), is beheer op afstand een fluitje van een cent. Daarnaast biedt DDR5 tot 4400 MT/s verbeterde geheugencapaciteit met tot 128 GB RAM.

   

  HPE ProLiant DL20 Gen11

  Naast de ML30 maakt een andere server zijn debuut. De HPE ProLiant DL20 Gen11 is een compacte 1U-rackserver met een diepte van 15 inch. Zoals je van HPE mag verwachten, biedt deze server toonaangevende beveiliging, uitgebreide connectiviteit en beheerbaarheid vanuit meerdere locaties.

  Deze nieuwe server heeft eveneens de HPE silicon root of trust-technologie als basis en maakt ook gebruik van de nieuwste Intel Xeon E2400-processors. Daarnaast beschikt hij over verbeterde DDR5 geheugenopties tot 4400 MT/s en zeer efficiënte AC- of DC-voedingen. Dit maakt de ProLiant DL20 Gen11 tot het ideale platform voor gerichte hybride-cloudomgevingen.

  Voor welke bedrijven is de ML30 of DL20 geschikt?

  Hewlett Packard Enterprise bouwt beveiliging direct in de server met HPE iLO silicon root of trust. Een redundante voeding en diverse opties voor hot-plug HDD’s zorgen voor beschikbaarheid en flexibiliteit. Met de verbeterde uitbreidingsmogelijkheden, nu inclusief PCIe Gen 5, zijn diverse upgrademogelijkheden eenvoudig beschikbaar, wat een extra voorsprong kan geven.

  Of een bedrijf nu een tower- of rackserver nodig heeft, de HPE ProLiant ML30 en DL20 Gen11 hebben opties met tal van vereisten in het achterhoofd. Als een bedrijf op zoek is naar een towerserver, dan zit je met de ML30 Gen11 helemaal goed. Deze krachtige maar betaalbare instapoplossing biedt robuuste prestaties en is ontworpen voor MKB- en edge-inzet, en biedt beveiliging, flexibiliteit, betrouwbaarheid en beheer op afstand, vanaf meerdere locaties voor groeiende bedrijfsbehoeften.

  Tegen een betaalbare startprijs komt de ML30 Gen11 tegemoet aan de steeds veranderende budgetten van MKB’s en de inzet in kantoren of filialen (ROBO’s, Remote Office/Branch Office) die on-premises of hybride cloud workloads uitvoeren. Prestaties, beveiliging en uitbreidingsmogelijkheden maken de ML30 geschikt voor point-of-sale, bestands-, print- en opslagtoepassingen, evenals beveiligingsbewaking op franchise- of ROBO-locaties.

  Als een rack-style serveroplossing een betere oplossing is, dan is de HPE ProLiant DL20 Gen11 klaar voor elk bedrijf. Deze compacte en veelzijdige server is ideaal voor transport-, retail- en horecabedrijven die in kleine, afgelegen locaties of met filialen werken. Hij is optimaal voor edge-computing-toepassingen en biedt mobiliteit en eenvoudige implementatie in uiteenlopende omgevingen als een krachtig point-of-sale platform.

  Met zijn configuratieflexibiliteit die tegemoet komt aan de veranderende bedrijfsvereisten en klanten, is het moeilijk om de DL20 Gen11 te overtreffen als basis om de werklasten beter te beheren.

  Waarom upgraden?

  De nieuwe HPE ProLiant servers zijn klaar om bedrijven naar het volgende niveau te tillen. Of je nu op zoek bent naar edge-, MKB- of krachtige AI-oplossingen, deze servers bieden een solide platform om een bedrijf te helpen groeien en te ontwikkelen.

  De ML30 Gen11 is een geweldige optie voor een instap towerserver. Met een compromisloze kwaliteit en functieset, is het een ‘echte’ ProLiant met alle unieke en complete HPE functies en mogelijkheden. Zijn uitbreidbaarheid maakt hem zeer geschikt voor externe kantoren of filialen in de detailhandel, bankinstellingen of elke andere locatie waar een betrouwbare towerserver nodig is.

  De DL20 Gen11 beschikt over HPE’s enterprise-class ProLiant prestaties, betrouwbaarheid en vertrouwde beveiliging in een compacte vormfactor die net zo gemakkelijk inzetbaar is in near-edge omgevingen zoals back-office kasten of in winkelruimtes, als in een typische datacenter-omgeving of -rack.

  De HPE ProLiant DL380 Gen11-servers zijn ontworpen voor een hybride wereld. De servers vereenvoudigen het beheer van een bedrijf – van edge tot cloud – met een cloud operating experience. De DL380 is een uitstekende keuze voor reken- en dataopslag en veeleisende workloads (AI, ML, telco, DB analytics, VDI, containers) die een maximaal aantal cores, GPU-mogelijkheden en netwerk- en I/O-bandbreedte vereisen.

   

  Deel dit artikel

  Lees ook

  Server voor MKB: kies de beste server voor je bedrijf

  Het kiezen van de ideale server voor MKB kan een flinke uitdaging zijn waarbij je je moet navigeren door een veelheid aan opties en factoren.

  Efficiënter werken met AI met de Asus Vivobook Copilot+PC

  Microsoft Copilot is het nieuwe AI-hulpje uit de stal van Microsoft. De functie zorgt voor een boost van je productiviteit. Windows 11 Copilot+PC’s bi...

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er