Het belang van security-certificeringen

c't-partner
0

Cybersecurity is een snel evoluerend gebied, met elke dag nieuwe ontwikkelingen en technologische vooruitgang. Naast het ontwikkelen van een grondige kennisbasis door jarenlange training en ervaring, moeten professionals op de hoogte blijven van de nieuwste technieken om ervoor te zorgen dat hun vaardigheden up-to-date zijn. Certificeringen bevestigen dat je de nieuwste essentiële vaardigheden onder de knie hebt en bewijzen aan huidige en toekomstige werkgevers dat je in hun team hoort.

Iedereen die werkzaam is in de cybersecurity kan profiteren van certificeringen, op alle niveaus, zowel beginners als experts. Zonder bewijs van je vaardigheden kan het moeilijk zijn om potentiële werkgevers ervan te overtuigen dat je in huis hebt wat nodig is.

Certificeringen zijn een verificatie van vaardigheden die je verder kunnen helpen. Een certificering toont aan dat je geloofwaardig, toegewijd en competent bent, belangrijke eigenschappen voor elke beveiligingsprofessional. Hier zijn slechts enkele voordelen die je in huis hebt bij het behalen van certificeringen.

Een hoger salaris

Volgens verschillende studies verdienen gecertificeerde professionals meer dan hun collega’s die geen certificering hebben. Hoe meer certificeringen iemand heeft, hoe waardevoller die persoon op de arbeidsmarkt is. Een werkgever zal dan sneller bereid zijn een ­hoger salaris toe te kennen om iemand aan te nemen en binnen zijn organisatie te houden.

Opvallen bij potentiële werkgevers

De vraag naar beveiligingsspecialisten is bijzonder groot. Om de juiste mensen te vinden werken organisaties vaak samen met recruiters, maar die hebben vaak weinig kennis van het daadwerkelijke werk van een cybersecurityspecialist. Zonder die kennis heeft een recruiter maar beperkte mogelijkheden om te beoordelen of een kandidaat over de kennis en vaardigheden beschikt die nodig zijn voor een specifieke functie. Dat betekent dat ze vaak kijken naar de certificeringen die iemand heeft om te bepalen of de kandidaat over de nodige kwalificaties beschikt.

Een groter netwerk

Een certificeringstraject doorlopen is tegelijk een manier om je professionele netwerk uit te breiden. Bij trainingen voor een specifieke certificering vormen studenten vaak studiegroepen met medecursisten, maar via certificeringsprogramma’s maak je ook kennis met gecertificeerde professionals en experts op specifieke gebieden. Die kunnen je begeleiding, advies en informatie bieden die je elders niet zult vinden.

Opvallen in de massa

Certificeringen dragen bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarmee laat je zien dat je geld, tijd en moeite hebt geïnvesteerd in je expertise op bepaalde gebieden. Als professio­nal helpen certificeringen je om je te onderscheiden van anderen op de arbeids­markt. Je laat daarmee zien dat je over security­kennis en -vaardigheden beschikt en daarmee waarde toevoegt aan een organisatie.

De ene certificering is niet de andere

Tot slot is het belangrijk om te vermelden dat niet alle certificeringen gelijk zijn. Een ­GIAC-certificering betekent dat je grondig bent getest op de diepgang van je kennis en praktische vaardigheden als professional. Met de toevoeging van CyberLive aan het examenportfolio is de lat nog hoger gelegd. CyberLive-examens beoordelen hoe diep de vaardigheden van kandidaten reiken met behulp van lab-omgevingen waarin ze hun kennis, begrip en vaardigheid moeten aantonen. Kandidaten krijgen praktische vragen over taken uit de echte wereld die gespecialiseerde functies nabootsen.


Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Neem contact op met de ­experts van SANS Institute via [email protected] of bezoek de website voor meer informatie:

SANS

sans GIAC

Deel dit artikel

Lees ook

Verbeter AI-bedrijfsresultaten met HPE

AI kan veel bedrijfswaarde creëren, je moet echter een aantal zaken goed voor elkaar hebben voordat AI ook inderdaad waardevol is voor je organisatie...

HPE beveiliging: veiligheid van chip tot cloud

HPE beveiliging biedt functies voor HPE ProLiant Gen11-servers die zijn ontworpen om zorgen over computerbeveiliging weg te nemen.

0 Praat mee