Hacken rond de feestdagen

c't-partner
0

Deze week begon de tweede KringleCon van SANS. Kort na deze virtuele conferentie is de 13e Holiday Hack Challenge van start gegaan.

Eind vorig jaar vond de eerste KringleCon plaats. Die was een door­slaand succes. Sindsdien is het event meer dan 87.000 keer op YouTube gestreamd. Het wordt beschouwd als een van de grootste virtuele cybersecurity-­evenementen van Sans. De Holiday Hack Challenge bestaat dit jaar uit zowel offensieve als defensieve machine learning-uitdagingen. Sans heeft gekozen om het aandeel defensieve training te vergroten om een breder publiek van de InfoSec-community te bereiken.

Hacker event KringleCon Sans

KringleCon is een compleet gratis vir­tuele hackers­conferentie met de feest­dagen als thema. Er komen sprekers en er worden innovatieve CTF-uitdagingen (Holiday Hack) gepresenteerd. Net als vorig jaar had KringleCon nu ook weer een overkoepelende verhaallijn. Vorig jaar had een kwaadaardige hacker het kasteel van de kerstman overgenomen en de deelnemers in het kasteel opgesloten. Dit jaar trachtte de hacker te verhinderen dat KringleCon kon plaatsvinden.

Naar verwachting zullen dit jaar meer dan 20.000 mensen wereldwijd deel­nemen aan de SANS Holiday Hack Challenge. Daarmee vormt dit samen met KringleCon een perfect voorbeeld van hoe leuk een opleiding in cybersecurity kan zijn. Het kan een hele nieuwe generatie cyber­professionals niet alleen inspireren, maar ook motiveren om hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Deelnemers zijn in de gelegenheid zowel te leren van experts als van andere leden uit de community. Daarbij worden de Holiday Hack Challenges gaandeweg moeilijker en gaan ze vergezeld van hints, voordrachten en blogs, waarin strategieën worden gedeeld die deelnemers direct in hun werk kunnen toepassen.

SanS hack challenge

Een van de challenges van 2018.

Volgens het Center for Cyber Safety and Education zal het wereldwijde tekort aan cybersecurity professionals stijgen tot 1,8 miljoen. Daarom is het van groot belang dat zowel de bedrijfstak als overheden op korte termijn actie ondernemen om dit gat te dichten. SANS Institute pakt dit probleem aan door interessante en toegankelijke opleidingen aan te bieden die een divers scala aan mensen aanspreken.

“Wanneer de kerstman je een gratis hacking-conferentie op de Noordpool aanbiedt, dan wil je er absoluut bij zijn”, aldus Ed Skoudis, Director of SANS Cyber Ranges and Team-Based Training.

Op KringleCon maakte een grote groep interessante sprekers zijn opwachting, waaronder Stephanie Carruthers van IBM Security, John Strand van Black Hills Information Security, Ian Coldwater van Heroku/Salesforce, Dave Kennedy van Trusted­Sec en Lesley Carhart van Dragos, om er maar enkele te noemen.


KringleCon-playlist op YouTube.

Holiday Hack Challenge biedt een groot aantal beloningen en ook waardevolle educatieve prijzen aan de top-­deelnemers (variërend van SANS On Demand cursussen tot doorlopende abonnementen op NetWars).

Volg @KringleCon (Twitter) en weet als eerste wanneer de challenges plaats­vinden, en help ons wederom de kwaadaardige KringleCon-hacker te verslaan!

Meer links en informatie vind je ook via www.ct.nl/softlink/sanschallenge2019.

Deel dit artikel

Lees ook

Creëer een efficiënte parallel filesystem-oplossing voor HPC en AI met Gigabyte servers

Lees meer over SupremeRAID en BeeGFS op Gigabyte-servers en de voordelen voor high-performance computing (HPC) en AI-toepassingen.

MSI Commercial 14: krachtig, praktisch en duurzaam voor zakelijke gebruikers

MSI brengt een nieuw model laptop uit in zijn portfolio: de MSI Commercial 14. Zoals de naam al doet vermoeden is deze laptop gericht op de zakelijke ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er