Groeiende behoefte aan cybersecurity-trainingen

c't-partner
0

Groeiende behoefte aan cybersecurity-trainingen SANSHet is algemeen bekend dat cyberdreigingen steeds verder worden doorontwikkeld, geavanceerder worden en een grotere impact hebben op mensen en bedrijven. Cybersecurity-trainingen zijn hierbij belangrijk.

Grote concerns zijn wereldwijd jaarlijks miljoenen euro’s kwijt aan het bestrijden van cybercriminaliteit. Bedrijven uit alle branches nemen cybersecurity serieus. Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor and Statistics zal naar verwachting de werkgelegenheid voor informatiebeveiligings­analisten tot 2028 met 32 procent toenemen, wat hoger is dan het gemiddelde van andere beroepen. Deze snelle toename in de vraag naar werknemers met zeer gespecialiseerde kennis en praktische vaardigheden voor het identificeren van en reageren op cyberdreigingen, creëert talloze mogelijkheden voor de werkgelegenheid. Professionals met een cybersecurity-certificering, zoals de Global Information Assurance Certification (GIAC), worden in deze markt zeer gewaardeerd.

Enkele grote organisaties zoals Amazon, Allstate, Discover, Lockheed Martin en Siemens AG hebben aangegeven dat door Sans getrainde, GIAC-gecertificeerde informatiebeveiligingsdeskundigen effectief zijn in het garanderen van de integriteit van hun operaties.

Een toename in cyberdreigingen creëert een grote behoefte aan een zeer gespecialiseerd personeelsbestand. Zij moeten beschikken over de expertise en certificeringen die nodig zijn om deze veelgevraagde rollen te vervullen.

trust me, I'm certified SANS

GIAC Certifications

Het verkrijgen van certificering door middel van een certificeringsprogramma voor cyberveiligheid zoals GIAC Certifications, biedt perspectieven voor mensen die zich willen scholen tot cybersecurity-deskundige. Werkervaring en talent zijn belangrijk, maar door middel van op vaardigheden gerichte certificeringen worden beide gevalideerd, waardoor professionals door potentiële werkgevers worden gevonden en de kans groter is dat zij vooruitgang boeken bij hun huidige werkgevers.

Ook moeten professionals die reeds werkzaam zijn in cybersecurity zich continu op de hoogte houden van nieuwe technologieën en bedreigingstypes. Het behalen van GIAC Certifications geeft aan dat iemand over hands-on cybersecurity-vaardigheden beschikt en relevante, praktijkgerichte trainingen heeft gevolgd die voor grote bedrijven belangrijk zijn.

GIAC Certifications ontwikkelt en beheert hoogwaardige, professionele informatiebeveiligingscertificaten die zekerheid bieden over de kennis van cyberbeveiliging voor wereldwijd opererende ondernemingen. Meer dan 30 certificeringen op het gebied van cyberbeveiliging sluiten aan bij de Sans-trainingen en zorgen dat cursisten die de training hebben gevolgd, goed op de hoogte zijn van de werking van kritieke en gespecialiseerde InfoSec-domeinen. GIAC Certifications bieden het hoogste niveau van zekerheid van professionele kennis en vaardigheid op het gebied van cyberbeveiliging, voor bedrijven, overheden en legers over de hele wereld.

SANS GIAC training

GIAC biedt een rolgebaseerd certificeringsplatform dat cybersecurity-professionals de mate van kennis en vaardigheden biedt die zij nodig hebben om het gedrag binnen hun organisatie rond kritieke IT-systemen in de hele onderneming veilig te houden.

Een certificering alleen is misschien niet genoeg. Daarom wordt elke GIAC Certification gekoppeld aan een Sans-training. Professionals koppelen zo hun certificering met een live-scenario-training waarmee ze de benodigde vaardigheden verwerven om in te spelen op de behoeften van hun organisatie.

Informatie over Sans online trainingen:
sans.org/train-online-EU

Sans biedt met zijn OnDemand-programma ook online trainen die gebruikers in hun eigen tempo kunnen volgen, meer informatie hierover is te vinden op:
sans.org/ondemand

Meer over certificering met GIAC:
giac.org/certifications/why-certify

SANS GIAC certification

Deel dit artikel

Lees ook

Laatste kans Strato HiDrive aanbieding: eerste half jaar 1 TB cloudopslag voor 3 euro

Voor het bewaren van files is de HiDrive cloudopslag van Strato een veilige en bereikbare plek. Bekijk deze aanbieding voor een compleet pakket.

Dit zijn de beste Black Friday ASUS laptop deals

Moet je jouw huidige laptop vervangen of wil je gewoon een nieuwe? Goed nieuws: het is nu het perfecte moment om een nieuwe laptop aan te schaffen, wa...

0 Praat mee