SANS: GIAC’s nieuwe Cybersecurity-certificeringsreis

Blog
0

Met het steeds veranderende cyberbeveiligingslandschap blijft GIAC zijn certificeringsaanbod ontwikkelen en uitbreiden.

Nieuwe en flexibele GIAC-certificeringsprogramma’s voor cyberbeveiliging

Cyberbeveiliging is een bewegend doelwit. De bedreigingen veranderen naarmate tegenstanders nieuwe en inventieve manieren vinden om kwetsbaarheden uit te buiten en naarmate nieuwe technologieën ontwikkeld worden. GIAC reageert op het veranderende landschap met nieuwe en bijgewerkte certificeringsprogramma’s om cyberbeveiligingsprofessionals te helpen een carrière en certificeringstraject op te bouwen die voldoen aan hun individuele doelstellingen.

De nieuwe certificeringsprogramma’s van GIAC bieden een hoge mate van flexibiliteit, zodat deelnemers hun eigen pad naar succes kunnen creëren. Deze nieuwe GIAC-programma’s bieden meerdere mogelijkheden om kennis en expertise te ontwikkelen en een aantal certificaten te behalen die hoog aanzien genieten binnen de industrie.

Nieuwe certificeringscategorieën

GIAC biedt twee categorieën op elkaar opbouwende certificeringen om aan de behoeften van verschillende professionals te voldoen: Practitioner-certificeringen en Applied Knowledge-certificeringen.

Practitioner-certificeringen

Om deelnemers te helpen om met hun nieuwe certificeringsreis van start te gaan, heeft GIAC meer dan 40 bestaande certificeringen opgenomen in een nieuwe Practitioner-categorie. De certificeringen uit deze categorie leggen de basis voor een cyberbeveiligingscarrière.

Practitioner-certificeringen zijn ideaal voor professionals die aan hun certificeringsreis beginnen, of die verder willen gaan op hun pad om gecertificeerd te worden als GIAC Security Professional of GIAC Security Expert. Deze certificeringen bestrijken het volledige scala aan informatiebeveiliging en bieden gespecialiseerde, functiegerichte taken in verschillende aandachtsgebieden van de industrie, waaronder offensieve operaties, cyberverdediging, cloudbeveiliging, beheer, Digital Forensics and Incident Response (DFIR) en Industrial Control Systems. Elke Practitioner-certificering heeft specifieke begeleidende trainingen om de vaardigheden te leren die in de examendoelstellingen zijn opgenomen.

Applied Knowledge-certificeringen

GIAC’s nieuwe applied knowledge-certificeringen testen de kennis van deelnemers grondig. Of anders gezegd: ze zijn pittig! Deelnemers moeten over grondige kennis beschikken en goed voorbereid zijn voordat ze aan een Applied Knowledge-certificering beginnen.

De certificeringen zijn ontworpen om deelnemers te voorzien van de meest uitgebreide en rigoureuze beoordeling van hun kennis en vaardigheden. Stel je het moeilijkste GIAC-certificeringsexamen voor dat je ooit hebt gedaan: Applied Knowledge-certificeringen zijn nog moeilijker. En daar is een goede reden voor. Deze nieuwe certificeringsexamens testen vaardigheden op het hoogste niveau, waarbij technische expertise en praktijkervaring moet worden toegepast om complexe beveiligingsscenario’s op te lossen.

De Applied Knowledge-certificeringen zijn ideaal voor deelnemers die op zoek zijn naar een uitdaging en hun beheersing van hun vakgebied willen aantonen en zich daarin willen onderscheiden.

In tegenstelling tot de Practitioner-certificeringen zijn de Applied Knowledge-certificeringen niet gekoppeld aan trainingen. Hoewel het bestuderen van materiaal van verwante aangesloten cursussen wordt aanbevolen, moeten deelnemers zich bij hun voorbereidingen concentreren op de examendoelstellingen. Een set demovragen is beschikbaar om een beter idee te krijgen van de intensiteit van het examen.

GIAC heeft momenteel drie nieuwe Applied Knowledge-certificeringen, de GX-CS, GX-IA en GX-IH, met nog twee nieuwe certificeringen die later in 2023 worden uitgebracht.

GIAC Experienced Cybersecurity Specialist Certification  

(GX-CS)

GIAC Experienced Intrusion Analyst Certification

(GX-IA)

GIAC Experienced Incident Handler Certification

(GX-IH)

De GIAC Experienced Cybersecurity Specialist Certification (GX-CS) toont aan dat een kandidaat gekwalificeerd is voor hands-on IT-systemen. Certificaathouders valideren hun vermogen om complexe, veelzijdige problemen op te lossen door middel van nieuwe en gediversifieerde beveiligingspraktijken en -taken.De GIAC Experienced Intrusion Analyst Certification (GX-IA) toont aan dat een kandidaat gekwalificeerd is om complexe en unieke uitdagingen op te lossen waarmee inbraakanalisten te maken krijgen. Certificaathouders valideren hun vermogen om multi-step problemen op te lossen door verschillende concepten en methodologieën te gebruiken.De GIAC Experienced Incident Handler Certification (GX-IH) toont aan dat een kandidaat over superieure incident-responsevaardigheden beschikt. Beheersing van hands-on aanvalstechnieken gecombineerd met incident response tools en praktijken valideren dat certificaathouders de vaardigheden en kennis hebben om teams naar het volgende niveau te brengen.

Deel dit artikel

Lees ook

Maak je huis (nog) slimmer met deze SwitchBot Prime Day Deals!

SwitchBot kondigt zijn Prime Day-aanbiedingen aan, met kortingen tot 40% van 9 juli tot 17 juli. Als je een leuke smarthome-upgrade wilt aanschaffen, ...

Bouw je netwerk met Acer

Acer heeft een sterke reputatie opgebouwd in de techwereld en biedt tegenwoordig ook een breed scala aan netwerkproducten. Of je nu een betrouwbare ro...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er