Functioneel applicatiebeheerder Dienstverlenening, gemeente Papendrecht

c't-partner
0

Functioneel applicatiebeheerder Dienstverlening

36 uur | Papendrecht

Vind jij het leuk om mensen verder te helpen met hun eerstelijns vragen? Is het jouw uitdaging om onze applicaties structureel te verbeteren? Dan zoeken wij, het KCC van de gemeente Hardinxveld-Giessendam en het Team Dienstverlening & Facilitaire Zaken van de gemeente Papendrecht, jou als nieuwe collega!

Solliciteer nu

Wat ga je doen?

Als functioneel applicatiebeheerder heb je veel contact met collega’s binnen onze organisaties en komen complexe maar ook minder complexe vragen bij jou te liggen. Jij bent sterk in het analyseren van managementinformatie en het optimaliseren van bedrijfs- en ondersteunende processen. Jij bent degene die ervoor zorgt dat onze teams goed kunnen werken met onze applicaties, zoals Key2burgerzaken. Waar nodig geef je individuele of klassikale scholing aan medewerkers.

De nadruk ligt in deze functie vooral op de samenwerking met jouw collega’s Burgerzaken vanwege de dagelijkse contacten die zij met de inwoners hebben. Om onze inwoners van de beste service te kunnen voorzien, zijn goed werkende systemen zeker voor hen onmisbaar. Ook zorg jij voor het beheren en goed onderhouden van de geautomatiseerde systemen, zoals Key2burgerzaken, Key2Betalen, RAAS, Trobit en Gbos/GPlan.

Daarnaast ga je samen met het Servicecentrum Drechtsteden en je collega applicatiebeheerders in de regio aan de slag met het project ICT Verandert. In dit project, waar de nadruk ligt op het implementeren van SAAS-oplossingen voor eerdergenoemde systemen. Je ondersteunt de collega’s van ICT en van je team bij de implementatie van nieuwe wet- en regelgeving en updates van de systemen.

Wat neem je mee? 

  • Hbo werk- en denkniveau;
  • Affiniteit met ICT en data-analyse;
  • Ervaring met (complex) applicatiebeheer.

Jij bent een gedreven en enthousiaste collega. Een teamspeler die zich samen met ons richt op het neerzetten van prestaties. Jij bent communicatief vaardig en weet jouw gebruikers in Jip en Janneke taal mee te nemen in de applicaties. Jij denkt mee, en vraagt door waar het niet duidelijk is om tot de beste oplossing te komen. In houding en gedrag laat jij pro-activiteit, klantgerichtheid en betrouwbaarheid zien. Hierbij ben je in staat om processen te overzien en zet je waar nodig jouw vaardigheden op het gebied van plannen en organiseren in.

Voldoe je nog niet (geheel) aan dit plaatje, en ben je wel in staat je deze eigen maken, dan zijn we ook nieuwsgierig naar jou!

Waar kom je te werken?

Jij gaat werken binnen het Klant Contact Center (KCC) en het team Dienstverlening & Facilitaire Zaken. Je gaat dus werken voor twee verschillende gemeenten. Deze teams zijn het gezicht van de twee organisaties, waarbij we voor veel producten en diensten het eerste aanspreekpunt voor inwoners, bedrijven en instellingen zijn. Het taakgebied is daarmee erg divers en uitdagend.

Wij hebben een informele cultuur waarin wij streven naar het beste resultaat voor onze klanten en inwoners. De beide teams bestaan uit een hechte groep collega’s, die ieder nieuw lid graag een warm welkom heten, die bereid zijn voor elkaar te werken en met elkaar samen te werken.

Wie zijn wij?
Je komt te werken voor en in twee energieke en ambitieuze gemeenten. Wij werken op een innovatieve manier samen met onze bewoners. Onze gemeenten stimuleren de eigen verantwoordelijkheid van de medewerkers. Wij zijn informele organisaties met korte lijnen en onze medewerkers hebben een groot loyaliteitsgevoel. Onze gemeenten maken onderdeel uit van de regio Drechtsteden. Wij zijn daarin autonoom, maar werken onder andere op ICT-gebied nauw samen binnen de regio Drechtsteden.

Wat bieden we jou?

Je krijgt bij ons een fulltime functie voor 36 uur per week. Je krijgt een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband. Je komt in dienst van de gemeente Papendrecht. Je werkt 18 uur per week voor Papendrecht en 18 uur per week voor Hardinxveld-Giessendam. Doordat beide gemeenten in dezelfde digitale omgeving werken, kan je overal je werkzaamheden voor de beide organisaties uitvoeren. Bij ons krijg jij volop ontwikkelingskansen en ruimte voor eigen inbreng. De nauwe samenwerking in de regio zorgt voor een extra dimensie in jouw werkzaamheden.

Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt per 1 juli maximaal € 4.008, – bruto per maand (schaal 9, cao-gemeenten) bij een 36-urige werkweek. Daarbij bieden wij jou uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en pensioen.

Ook beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Solliciteren of meer weten?

Enthousiast geworden? Solliciteer dan voor 7 juli 2020 via de sollicitatiebutton. Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Rianna van Eijk, Beleidsadviseur Dienstverlening, telefoonnummer 140184 of met Eric Monster, Teamleider Dienstverlening & Facilitaire Zaken bereikbaar via 14078.

Solliciteer nu

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: functioneel applicatiebeheerder, dienstverlening, fulltime, gemeente, Papendrecht, Hardinxveld-Giessendam, HBO, ICT, data-analyse, applicatiebeheer, SAAS-oplossingen, geautomatiseerde systemen, Key2burgerzaken, Key2Betalen, RAAS, Trobit, Gbos/GPlan, ervaren

Meer over

IT-vacatures

Deel dit artikel

Lees ook

Een Asus laptop kopen: welke laptop past bij jou?

Als je een laptop kopen wilt, kan het aanbod nogal overweldigend zijn. Het maken van een keuze wordt makkelijker als je weet hoe het aanbod, zoals bij...

Groei in Remote Desktop Protocol-aanvallen tijdens Corona-crisis

Criminelen zien hun kansen schoon. Cijfers wijzen op een risico voor bedrijven die vanwege de COVID-19-uitbraak op afstand werken via het Remote Deskt...

0 Praat mee