Een scherm voor je (thuis)kantoor

c't-partner
0

Inhoudsopgave

  Als je op zoek bent naar een scherm voor je (thuis-)kantoor, dan zijn er wat aandachtspunten waar je rekening mee moet houden om zo prettig mogelijk te kunnen werken. De Eizo FlexScan EV2781 is een 27-inch scherm dat is afgestemd op comfortabel gebruik in je (thuis)kantoor en wat aan alle moderne eisen voldoet.

  Eizo-FlexScan-V2781

  Beeld en formaat

  Ten eerste wil je een scherm dat je een scherp en kleurecht beeld geeft­ , met een zo ruim mogelijke kijkhoek. Met een ips-paneel met een refreshrate van 60 Hz, pixeldichtheid van 109 ppi en een quad-hd-resolutie van 2560 bij 1440 pixels heb je net wat meer horizontale werkruimte voor meer rust en overzicht in je taken. Verder biedt het scherm ook Picture-by-Picture voor het naast elkaar weergeven van content van meerdere bronnen.

  Het panel heeft­ een antireflectie-coating voor meer rust voor je ogen en geen geforceerde houdingen meer om verblinding te voorkomen. De FlexScan-monitoren van Eizo zijn flikkervrij en stralen weinig blauw licht uit: nog een manier om vermoeide ogen te voorkomen.

  Bediening en Design

  Een goed beeld is één ding, maar er komt meer kijken bij een fijne kantoormonitor. De bediening in de onderrand gebeurt via elektrostatische knoppen, wat erg fijn werkt maar ook netjes oogt. Als je liever de instellingen regelt via je pc, is er de Screen InStyle-so­ ware beschikbaar.

  In dezelfde onderrand zitten ook de speakers verwerkt. De standaard laat je het scherm draaien, zwenken en kantelen. De bezels (uitgezonderd de onderrand) zijn slechts 1 mm dun, waardoor het scherm erg compact en chic oogt. Je kunt kiezen uit een zwarte of witte behuizing.

  Connectiviteit

  En dan zijn er de aansluitmogelijkheden. De EV2781 is voorzien van moderne aansluitopties als DisplayPort, HDMI en USB-C. De USB-C-aansluiting (DisplayPort Alt-Mode) biedt ondersteuning voor Power Delivery tot 70 watt. Zo wordt USB-C-docking makkelijk, en heb je voor kleine pc’s of laptops geen losse adapter meer nodig, wat zorgt voor een opgeruimd bureau. Eizo-schermen met een USB-C-aansluiting of een DisplayPort-uitgang kunnen hun beeldsignaal doorgeven aan een tweede ernaast geplaatste monitor (daisy-chain). De voorwaarde is dan wel een DisplayPort 1.2-signaal.

  Het scherm biedt ook een usb-hub met vier Type A USB 3.2 Gen1-poorten, waardoor je je toetsenbord, muis en eventuele andere randapparatuur kunt aansluiten. Er is ook een audiojack aanwezig voor een eventuele koptelefoon.

  Op meerdere fronten duurzaam

  De Auto EcoView-functie meet de veranderingen in het omgevingslicht en optimaliseert op basis daarvan de helderheidwaarden van het scherm, wat tot wel 50 procent energiebesparing oplevert. De EcoView Optimizer vermindert bij don kere beelden automatisch de achtergrondverlichting, wat tot 30 procent energie besparing op levert. Tegelijkertijd wordt dan het signaal versterkt en de kleurtonen aangepast, zodat ook bij een lager verbruik je dezelfde goede beeldkwaliteit krijgt voorgeschoteld.

  De EV2781 is gemaakt met een lange levensduur in het achterhoofd. Sowieso krijg je vijf jaar garantie, bovendien hee­ Eizo een on-site omruilservice, waarmee je bij een defect niet zonder monitor komt te zitten en alles voor je geregeld wordt. En Eizo-schermen worden op een maatschappelijk verantwoordelijke manier geprodu ceerd, en milieu- en klimaatvriendelijk, waar bij meer dan 60 procent van de gebruikte kunststof voor de EV2781 uit gerecycled materiaal bestaat.

  Deel dit artikel

  Lees ook

  HPE beveiliging: veiligheid van chip tot cloud

  HPE beveiliging biedt functies voor HPE ProLiant Gen11-servers die zijn ontworpen om zorgen over computerbeveiliging weg te nemen.

  HPE ProLiant ML30 en DL20 Gen11: nieuwe, krachtige MKB- en Edge-servers

  Of je nu een tower- of rackserver nodig hebt, de HPE ProLiant ML30 en DL20 Gen11-servers met de nieuwe Intel Xeon-cpu's zijn veelzijdige, betaalbare i...

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er