Een nieuwe WiFi-standaard voor het hele huis met ASUS

Blog
0

Inhoudsopgave

  De laatste meters die het internet aflegt, gaan bijna altijd via wifi. Je smartphone, laptop, slimme tv, smarthome-apparaten, alles wordt bediend met de draadloze verbinding. Dat betekent natuurlijk dat het flink druk wordt met allerlei apparaten die via radiogolven in het beschikbare spectrum met elkaar communiceren. En het aantal apparaten dat we in huis hebben blijft alsmaar toenemen.

  En dat kan voor problemen zorgen. Al helemaal als je in een drukke buurt of in de stad woont, met buren die ook allerlei apparaten hebben die van dezelfde bandbreedte gebruikmaken. En dan helpt de snelste internetverbinding ook niet om het sneller te maken.

  ASUS ZENWIFI PRO ET12: een nieuwe standaard voor het hele huis

  Wat is het voordeel van WiFi 6?

  Wi-Fi 6 heeft enkele significante verbeteringen geïntroduceerd in vergelijking met Wi-Fi 5. Het heeft de doorvoer geoptimaliseerd en de snelheid met bijna 40% verhoogd. Daarnaast heeft Wi-Fi 6 nieuwe technieken geïntroduceerd zoals OFDMA en BSS Coloring.

  Wat is BSS Coloring?

  BSS Coloring is een van de nieuwe functies van WiFi 6 die specifiek is ontworpen om te helpen bij congestiebeheer en prestatieverbetering in omgevingen met veel verbonden apparaten.

  Het werkt door een unieke kleur toe te wijzen aan elk Basic Service Set (BSS), wat een eenheid is die een draadloos accesspoint en de verbonden apparaten beschrijft. Hierdoor kunnen WiFi 6-apparaten bepalen tot welk BSS ze behoren en onderscheid maken tussen verschillende BSS’s op hetzelfde kanaal.

  Dit betekent dat WiFi 6-apparaten beter in staat zijn om te communiceren met het juiste accesspoint, wat resulteert in minder interferentie en een betere prestatie. BSS Coloring is daarom een belangrijk voordeel van WiFi 6, vooral in omgevingen met een hoge dichtheid van verbonden apparaten, zoals stedelijke gebieden, openbare ruimtes, en gebouwen met veel werkplekken.

  Wat is OFDMA?

  Met OFDMA kunnen Wi-Fi 6-basisstations gegevens verdelen over verschillende clients, waardoor meerdere clients tegelijkertijd kunnen worden bediend. Hierdoor wordt de totale doorvoer verhoogd, omdat het basisstation zijn gegevens sneller en efficiënter over minder tijd kan verdelen.

  OFDMA maakt gebruik van een techniek genaamd multiplexing, wat het mogelijk maakt om gegevens over verschillende frequenties tegelijkertijd te verzenden. Hierdoor kunnen meerdere clients tegelijkertijd gegevens ontvangen, wat resulteert in een grotere efficiëntie en een hogere doorvoersnelheid.

  OFDMA is in het bijzonder nuttig in omgevingen waar veel verbonden apparaten actief zijn. Hierdoor kunnen meer verbonden apparaten tegelijkertijd snelle en efficiënte gegevensoverdracht ontvangen, zonder dat er vertraging of congestie optreedt.

  Wat is Wi-Fi 6E en het voordeel hiervan?

  Een van de grootste voordelen van Wi-Fi 6E is het gebruik van een nieuw frequentiebereik van 6 GHz, in plaats van de bestaande 2,4 en 5 GHz frequentiebanden. Dit frequentiebereik is exclusief gereserveerd voor Wi-Fi 6E-apparaten, waardoor er minder interferentie is en de verbindingskwaliteit en stabiliteit verbeteren.

  Ook is het niet meer nodig om Dynamic Frequency Selection te gebruiken, wat een techniek was die nodig was om storingen door (weer)radarsystemen te voorkomen. Hierdoor kunnen Wi-Fi 6E-apparaten nog snellere verbindingen realiseren, omdat er meer frequenties beschikbaar zijn die niet belemmerd worden door storingen.

  Bovendien biedt Wi-Fi 6E tot zeven extra high-speed 160 MHz-kanalen, waardoor de snelheid en capaciteit van de Wi-Fi-verbindingen verbeteren. Hierdoor kunnen meer apparaten tegelijkertijd snelle en betrouwbare verbindingen ontvangen, zonder dat er vertraging of congestie optreedt.

  Tot slot kan Wi-Fi 6E een groter bereik realiseren, omdat het frequentiebereik minder gevoelig is voor obstakels zoals muren en meubels. Hierdoor wordt de dekking en verbindingskwaliteit verhoogd, zelfs in grotere gebouwen of op afgelegen locaties.

  Een nieuwe WiFi-standaard met ASUS

  Wil je je WiFi netwerk naar een ander niveau tillen voor het hele huis? Dan is de ASUS ZenWiFi Pro ET12 misschien wel wat voor jou. Zo is de ASUS ZenWiFi Pro ET12 een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een netwerkverbetering voor je hele huis. Het apparaat beschikt over krachtige prestaties en een stijlvol design, waardoor je een evenwichtig product krijgt.

  Door de ASUS ZenWiFi Pro ET12 te integreren in het ASUS Wi-Fi 6E-ecosysteem, verhoog je de productiviteit en de entertainmentmogelijkheden van je netwerk voor iedereen in huis. Dankzij de verbeterde snelheid en stabiliteit van het Wi-Fi 6E-netwerk kun je elk moment van de dag optimaal profiteren van alle functies en diensten die beschikbaar zijn via internet.

  Meer over

  NetwerkenWifi

  Deel dit artikel

  Lees ook

  Creëer een efficiënte parallel filesystem-oplossing voor HPC en AI met Gigabyte servers

  Lees meer over SupremeRAID en BeeGFS op Gigabyte-servers en de voordelen voor high-performance computing (HPC) en AI-toepassingen.

  MSI Commercial 14: krachtig, praktisch en duurzaam voor zakelijke gebruikers

  MSI brengt een nieuw model laptop uit in zijn portfolio: de MSI Commercial 14. Zoals de naam al doet vermoeden is deze laptop gericht op de zakelijke ...

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er