Chromebooks leasen voor onderwijsinstellingen

c't-partner
1

In de VS hebben Chromebooks al een groot deel van de onderwijsmarkt veroverd en ook bij Nederlandse scholen zie je de goedkope laptops met Googles besturingssysteem steeds vaker. Asus lanceert nu een leaseconcept voor Chromebooks.

Asus heeft vandaag een uniek leaseconcept gelanceerd om middelbare scholen en andere onderwijsinstellingen in Nederland vele voordelen te bieden. Het bedrijf gaat het leasen van laptops en Chromebooks mogelijk maken voor scholen, instellingen, studenten en leerlingen in Nederland. Hiermee is het naar eigen zeggen de eerste computerfabrikant die een dergelijk leaseconcept aanbiedt. Asus doet dit in samenwerking met het gespecialiseerde leasebedrijf Elbuco.

Hieronder meer info uit het persbericht van Asus, meer over het leaseconcept vind je op https://www.asuszakelijk.nl/

Chromebook leasen

Altijd een laptop voor leerlingen
ASUS’ leaseconcept voor scholen en instellingen biedt vele voordelen. “Wij bieden complete, razendsnelle ontzorging voor de school en de leerling. ASUS zorgt er met zijn nieuwe leaseprogramma voor dat het gebruiken van kwaliteitslaptops toegankelijk wordt, zelfs als het voor een onderwijsinstelling niet mogelijk is om een (grote) investering te doen. Het is belangrijk dat een leerling of student nooit zonder een laptop zit en dat hij altijd op een goede manier door kan studeren en efficiënt kan werken,” vertelt Rodney Voogel, directeur van ASUS Benelux. Andere voordelen zijn dat het product gebruiksklaar wordt afgeleverd en dat de leerling of student volledige garantie heeft, inclusief garantie op de accu, gedurende de gehele looptijd. Daarnaast is de helpdesk ook in de avonden en weekenden beschikbaar.

Hoogwaardige producten voor een scherpe prijs
De ouders van de kinderen vinden het niet altijd nodig om een device te kopen en scholen hebben vaak niet direct een groot budget voor devices klaarliggen, terwijl zij wel vooruitstrevend willen zijn in hun vorm van onderwijs. “Wij merkten dat scholen en andere onderwijsinstellingen niet altijd de financiële mogelijkheden hebben om studenten te kunnen voorzien van een laptop. Wij willen deze scholen en stichtingen graag helpen. Daarom hebben wij dit leaseconcept ontwikkeld, zodat zij voor een laag maandbedrag een kwaliteitslaptop kunnen gebruiken. Ons doel is helder: Wij willen scholen volledig ontzorgen door hoogwaardige producten aan te bieden voor een scherpe prijs. Anderzijds willen wij iedere leerling en student voorzien van de tools om zich te kunnen ontplooien en efficiënt te werken”, vertelt Fransie Becker, accountmanager educatie ASUS.

Prijzen en voorwaarden
Het leaseconcept is al vanaf €9,99 (incl. BTW) per maand beschikbaar voor scholen, instellingen, leerlingen en studenten. Het leaseconcept is modulair en dat betekent dat er verschillende parameters zijn waar een prijs op wordt gebaseerd. ASUS heeft hiervoor gekozen om maatwerk te kunnen leveren, maar dit doet zij niet alleen. ASUS werkt namelijk nauw samen met het toonaangevende leasebedrijf Elbuco, al meer dan 45 jaar gespecialiseerd in high service leaseconcepten voor (elektronica) partners in de business-to-business en business-to-consumer branche. De kracht van Elbuco is dat zij in Nederland een eigen repair center heeft gevestigd, beschikt over een fijnmazig transportnetwerk én de leaseovereenkomsten kan aanbieden. Hierdoor heeft de eindgebruiker slechts één aanspreekpunt.

Deel dit artikel

Lees ook

Server voor MKB: kies de beste server voor je bedrijf

Het kiezen van de ideale server voor MKB kan een flinke uitdaging zijn waarbij je je moet navigeren door een veelheid aan opties en factoren.

Efficiënter werken met AI met de Asus Vivobook Copilot+PC

Microsoft Copilot is het nieuwe AI-hulpje uit de stal van Microsoft. De functie zorgt voor een boost van je productiviteit. Windows 11 Copilot+PC’s bi...

1 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Marcel Nooijen
Lezer
Marcel Nooijen

Hier in Nederland heb je de Rentcompany. Je kunt hier of je chromebook huren of kopen.