ASUS Corporate Stable Model: programma voor de zakelijke markt

c't-partner
0

Het ASUS Corporate Stable Model (CSM) programma is ontworpen met het specifieke doel om stabiele moederborden en mini­-pc’s te leveren aan bedrijven.

ASUS Corporate Stable Model

De voordelen van Asus Corporate Stable Model

De voordelen van Corporate Stable Model zijn serverbeheer met ASUS Control Center Express (waarover verderop meer), een stabiele levering, meerdere verpakkingsopties (standaard of bulk) en overige ondersteuning. Bedrijven krijgen bijvoorbeeld automatisch EOL-meldingen (End of Life). Dat zorgt ervoor dat bedrijven op tijd nieuwe apparatuur kunnen bestellen en/of er voorbereidingen getroff en kunnen worden voor een overstap naar een ander product.

ASUS Control Center Express

Elke aankoop van een Corporate Stable Model-product is inclusief ASUS Control Center Express: een uitgebreide remote management-tool. Vaak moet er voor dergelijke software nog extra worden betaald, maar ASUS levert het geheel gratis bij de producten uit het CSM-programma. IT-beheerders hebben dankzij die tool snel alle relevante informatie voorhanden, het uitgebreide beheer maakt eenvoudig realtime hardware- en softwarebeheer mogelijk.

De dashboards combineren meerdere views van realtime informatie voor een zo goed mogelijk inzicht in wat er aan apparatuur beschikbaar is en waar issues spelen. Dankzij een uitgebreid vloerplan is in een oogopslag te zien waar alle hard ware staat en zijn details over elk apparaat op te roepen.

Met dat complete overzicht inclusief logs kunnen beheerders waar nodig proactief handelen. Software en updates uitrollen gaat een stuk vlotter en per apparaat is bijvoorbeeld software te blacklisten en usb-poorten in- en uit te schakelen. Dat verhoogt ook weer de veiligheid, wat onbevoegde toegang en datalekken helpt voorkomen.

Voorbeeldproducten binnen het CSM-programma

Twee voorbeeldproducten binnen het CSM-programma zijn de ASUS PRIME Z790-P-CSM en de ASUS Mini PC PB62. De PRIME Z790-P-CSM is een ATX-moederbord met LGA1700-socket en Intel Z90-chipset, die geschikt is voor de nieuwste 13e generatie processors van Intel voor een flinke hoeveelheid performance om snel(ler) veeleisend werk te kunnen voltooien.

ASUS PRIME Z790-P-CSM

Het moederbord is zeer rijkelijk uitgerust met onder andere vier DIMM-slots voor snel DDR5-geheugen, en een PCI 5.0-slot (16x) en drie M.2-slots, voor vlotte performance en voldoende opties voor storage upgrades. De ASUS PRIME Z790-P-CSM is bovendien voorzien van een VRM- en een M.2-heatsink. Daardoor blijven componenten koeler, wat hun levensduur ten goede komt

Het I/O- panel biedt een ruime selectie aansluitingen, waaronder een moderne USB 3.2 Gen 2×2-poort Type C met een flinke maximumsnelheid van 20 Gbit/s. Verder is er ook nog een vlotte 2,5 Gbit/s-netwerk poort te vinden.

ASUS MINI PC PB62

De ASUS MINI PC PB62 is een kleine en bovenal veelzijdige pc, die zeer geschikt is voor kantoortoepassingen, maar ook prima kan worden ingezet voor signage, Point-of-Sales-systemen, kiosken en verkoopautomaten. De kleine witte of zwarte pc biedt krachtige desktopprestaties in een klein jasje, en is verkrijgbaar met een Intel i3, i5 of i7-processor. Hij biedt ruime aansluitmogelijkheden, met onder meer ondersteuning van tot wel drie schermen met 4K-resolutie.

Op de ASUS MINI PC PB62 is achterop een monitor met VESA-mount te bevestigen. Zo oogt de werkplek een stuk opgeruimder, maar blijven de aansluitmogelijkheden alsnog prima onder handbereik.

Deel dit artikel

Lees ook

HPE beveiliging: veiligheid van chip tot cloud

HPE beveiliging biedt functies voor HPE ProLiant Gen11-servers die zijn ontworpen om zorgen over computerbeveiliging weg te nemen.

HPE ProLiant ML30 en DL20 Gen11: nieuwe, krachtige MKB- en Edge-servers

Of je nu een tower- of rackserver nodig hebt, de HPE ProLiant ML30 en DL20 Gen11-servers met de nieuwe Intel Xeon-cpu's zijn veelzijdige, betaalbare i...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er