Afdelingshoofd Digitale Infrastructuur – Universiteitsbibliotheek

c't-partner
0

Ben jij de ervaren leidinggevende die weet wat er speelt in de digitalisering en het toenemend gebruik van data in onderwijs en onderzoek? Neem jij mensen mee om de digitale infrastructuur van de dienstverlening te innoveren? Dan is dit de baan voor jou!

De Bibliotheek UvA-HvA is voor de nieuwe afdeling Digitale Infrastructuur op zoek naar een afdelingshoofd. De afdeling vormt een brug tussen content en collecties (inhoud) en ondersteuning van onderzoek en onderwijs (support).

Vanuit de afdeling Digitale Infrastructuur verzorgen de ontwikkelaars en functioneel beheerders ontwikkeling, aanpassing, onderhoud en ondersteuning van de verschillende bibliotheek- en informatiesystemen, waaronder het geïntegreerde bibliotheek- en zoeksysteem, het universitaire onderzoeksinformatiesysteem, het research data management-systeem en erfgoedsystemen met multimedia. De afdeling bestaat uit 13 medewerkers.

De afdeling Digitale Infrastructuur maakt onderdeel uit van de dynamische sector Digitale Diensten. De medewerkers zijn verantwoordelijk voor het vernieuwen en beheren van digitale diensten ter ondersteuning van onderwijs en onderzoek en wetenschappelijke informatievoorziening van de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam.


Solliciteer nu

Wat ga je doen?

Als afdelingshoofd ben je verantwoordelijk voor een goed functionerende en samenhangende digitale infrastructuur van de Bibliotheek en stuur je de afdeling aan. Je rapporteert aan het Sectorhoofd Digitale Diensten.

Taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • leiding geven aan de medewerkers van de afdeling en het overzicht houden;
 • uitvoeren van het HRM-beleid van de Bibliotheek binnen de afdeling;
 • zorg dragen voor het geheel van de samenhangende ICT- en digitale infrastructuur van de Bibliotheek;
 • (proces)afstemming met andere afdelingen van de Bibliotheek voor een continue ontwikkeling en beheer van deze infrastructuur;
 • (proces)voorstellen doen voor en realiseren van het vernieuwen en verbeteren van de digitale infrastructuur van de Bibliotheek;
 • state-of-the-art houden van deze infrastructuur;
 • algemene coördinatie van de werkzaamheden van de afdeling;
 • leiding geven aan en participeren in projecten (in veel gevallen Agile/Scrum);
 • onderhouden van een relevant in- en extern netwerk;
 • vanuit de digitale transitie van de bibliotheek meewerken aan de ontwikkeling van research software engineering en data engineering ten behoeve van onderwijs en onderzoek vanuit de afdeling digitale infrastructuur.

 

Wat neem je mee?

Voor de functie van afdelingshoofd zoeken we iemand met:

 • hbo of academisch werk- en denkniveau;
 • relevante leidinggevende ervaring;
 • ervaring met (HRM) verandermanagement;
 • werkervaring in de bibliotheek- en /of ICT-informatiesector;
 • een brede blik op en interesse in de vernieuwingen die Open Science en Open Education voor de digitale infrastructuur van de Bibliotheek met zich meebrengen.

Onze kernwaarden (open, professioneel, vooruitstrevend) en kerncompetenties (klantgericht, samenwerken, leervermogen) zijn het fundament onder onze dienstverlening. Als hoofd Digitale Infrastructuur beschik je daarnaast ook nog over de volgende competenties:

 • visie;
 • overtuigingskracht;
 • sturen op resultaat;
 • goede communicatieve vaardigheden.

We zijn ons ervan bewust dat we voor deze functie veel kennis en ervaring vragen, mocht je niet volledig aan het profiel voldoen, schroom dan niet om toch te solliciteren. We investeren graag in jouw ontwikkeling.

Wat bieden we jou?

We bieden een fulltime dienstverband van 38 uur per week voor de periode van een jaar met een proeftijd van twee maanden. Bij gebleken geschiktheid wordt de aanstelling omgezet naar een vast dienstverband.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €4.612 tot €5.922 bruto per maand (salarisschaal 12) op basis van een volledige werkweek van 38 uur. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8.3% eindejaarsuitkering. Indeling is conform UFO-profiel Afdelingshoofd 2/ Projectmanager 3. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Wat bieden we je verder?

 • een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden;
 • een collegiale setting waar veelvuldig wordt samengewerkt;
 • uitstekende studie- en opleidingsmogelijkheden;
 • een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.

Over ons

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Over de Bibliotheek

De Bibliotheek UvA-HvA is een inspirerende en gastvrije studie-, onderzoeks- en ontmoetingsplek voor onderzoekers, docenten en studenten van HvA en UvA, off- en online. Wij verzamelen, bewaren, beheren én selecteren informatie uit het wereldwijde informatieaanbod, we bieden het platform voor studenten en onderzoekers om bronnen uit heden en verleden te delen en stellen deze informatie en bronnen beschikbaar voor een brede groep gebruikers. Wij bieden onze gebruikers hulp op maat om in het uitgebreide aanbod van informatie de juiste bronnen te vinden voor toepassing in onderwijs en onderzoek. Wij benutten daarbij onze unieke combinatie van bibliotheken en museum.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Vragen?

Voor vragen over de functie kun je tijdens kantooruren contact opnemen met:

Sollicitatie

Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet. We ontvangen graag een motivatiebrief en cv als pdf-bestand. Je kunt via onderstaande knop online solliciteren.

Solliciteer nu

De reactietermijn sluit op 24 januari 2022. Sollicitaties die we na de reactietermijn ontvangen, die niet via de link worden verstuurd, of niet compleet zijn, kunnen we helaas niet in behandeling nemen.

Meer over

IT-vacatures

Deel dit artikel

Lees ook

Verbeter AI-bedrijfsresultaten met HPE

AI kan veel bedrijfswaarde creëren, je moet echter een aantal zaken goed voor elkaar hebben voordat AI ook inderdaad waardevol is voor je organisatie...

HPE beveiliging: veiligheid van chip tot cloud

HPE beveiliging biedt functies voor HPE ProLiant Gen11-servers die zijn ontworpen om zorgen over computerbeveiliging weg te nemen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er