4th Gen AMD EPYC processors – geoptimaliseerd voor Enterprise workloads

Blog
0

De 4e generatie AMD EPYC-processors biedt aanzienlijke verbeteringen in prestaties, energie-efficiëntie en schaalbaarheid voor een breed scala aan workloads, van datacenters tot cloud computing. Met de nieuwe Zen 4 en Zen 4c cores, biedt deze generatie geavanceerde mogelijkheden voor zowel algemene als gespecialiseerde toepassingen.

Krachtige en efficiënte architectuur

De 4e generatie AMD EPYC-processors, ook bekend als de EPYC 9004-serie, is ontworpen met de nieuwste Zen 4-architectuur. Deze processors bieden tot 96 cores en 192 threads, wat zorgt voor een ongekende rekencapaciteit.

Voor cloud-native workloads, waar de behoefte aan schaalbare en efficiënte verwerking groot is, biedt AMD de EPYC 97×4-processors met tot 128 Zen 4c-cores. Deze cores zijn geoptimaliseerd voor hogere dichtheid en lagere energieconsumptie, wat cruciaal is voor grote cloud-omgevingen.

Toepassingsgebieden en voordelen

De AMD EPYC 9004-processors zijn ideaal voor een breed scala aan Enterprise workloads, waaronder AI-inferentie. Vergeleken met bijvoorbeeld de Intel Xeon Platinum 8490H, bieden de EPYC 9654-processors een bijna 70% hogere verwerkingssnelheid voor server-side Java-toepassingen. Dat stelt bedrijven in staat om met minder servers dezelfde workloads te draaien, waardoor kosten en energieverbruik aanzienlijk worden verminderd.

Voor cloud-native toepassingen bieden de EPYC 97×4-processors tot 2,84 × hogere prestaties voor specifieke workloads vergeleken met concurrenten zoals Ampere. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor bedrijven die afhankelijk zijn van snelle schaling van applicaties.

AMD Epyc

Energie-efficiëntie en kostenbesparing

Energie-efficiëntie is een belangrijk aspect van de 4e generatie AMD EPYC-processors. Met verbeteringen in zowel prestaties per watt als totale energieconsumptie, kunnen bedrijven hun operationele kosten verlagen en hun ecologische voetafdruk verkleinen.

Een dual-socket systeem met EPYC 9754-processors biedt bijvoorbeeld twee keer de energie-efficiëntie van een vergelijkbaar systeem met Intel Xeon 8490H-processors.


In de GIGABYTE eShop ontdek je alle informatie en prijzen van het uitgebreide assortiment:

Bezoek de eShop


Ook voor MKB en kleinzakelijk

Naast de indrukwekkende 9004-serie, introduceert AMD de EPYC 4004-serie, die geoptimaliseerd is voor instapniveau Enterprise-toepassingen. De EPYC 4004-processors bieden tot 16 cores en 32 threads, en een TDP variërend van 65 W tot 170 W. Deze processors zijn gevalideerd voor serverbesturingssystemen zoals Windows Server, Ubuntu, en RHEL, en zijn ontworpen om 24×7 operationele betrouwbaarheid te bieden met verbeterde beheerbaarheid.

Dit maakt de EPYC 4004-serie ideaal voor kleine en middelgrote bedrijven en hostingdiensten die betrouwbare en kostenefficiënte serveroplossingen nodig hebben.

Servers met AMD EPYC van GIGABYTE

GIGABYTE biedt diverse servermodellen die de voordelen van AMD EPYC processors optimaal benutten, voor uiteenlopende toepassingsgebieden. We geven enkele voorbeelden.

GIGABYTE G593-ZD1-AAX1 GPU server

De GIGABYTE G593-ZD1-AAX1 is een krachtige 5U-server geoptimaliseerd voor AI en HPC toepassingen. Uitgerust met de NVIDIA HGX H100 module met 8 SXM5-GPU’s en dual AMD EPYC 9004-processors, biedt deze server uitstekende prestaties en schaalbaarheid.

Met 900 GB/s GPU-to-GPU bandbreedte via NVLink en NVSwitch, en ondersteuning voor 12-kanaals DDR5-geheugen, is deze server ideaal voor intensieve rekenwerkzaamheden.

G593-ZD1-AAX1 GPU-server

GIGABYTE R283-Z97-AAL1 rack server

De GIGABYTE R283-Z97-AAL1 is een veelzijdige 2U rack server die dual AMD EPYC 9004-processors ondersteunt. Met 24 DIMM-slots voor DDR5-geheugen en diverse opslagopties, waaronder NVMe, SAS en SATA, biedt deze server flexibiliteit en hoge prestaties voor diverse datacenter workloads.

De server biedt ook meerdere PCIe Gen5 x16 slots (FHFL en FHHL) voor uitbreidingsmogelijkheden en snelle connectiviteit.

R283-Z97-AAL1 rack server

GIGABYTE R133-C13-AAG1 rack server

De GIGABYTE R133-C13-AAG1 is een 1U rack server geoptimaliseerd voor efficiënte prestaties met een enkele AMD EPYC 4004-processor. Met 4 DIMM-slots voor DDR5-geheugen en zowel PCIe Gen4 als Gen5 uitbreidingssloten, is deze server geschikt voor toepassingen die hoge betrouwbaarheid en schaalbaarheid vereisen.

Deze server biedt een kosteneffectieve oplossing voor MKB-bedrijven die behoefte hebben aan betrouwbare en energiezuinige serverhardware.

R133-C13-AAG1 rack server

Meer mogelijkheden met AMD Epyc en GIGABYTE servers

Dit is slechts een greep uit de voordelen van AMD Epyc en GIGABYTE servers met deze architectuur. Voor meer informatie en het server-aanbod van Gigabyte, bezoek je de Gigabyte-website.

 


In de GIGABYTE eShop ontdek je alle informatie en prijzen van het uitgebreide assortiment:

Bezoek de eShop


 

Meer over

Servers

Deel dit artikel

Lees ook

Maak je huis (nog) slimmer met deze SwitchBot Prime Day Deals!

SwitchBot kondigt zijn Prime Day-aanbiedingen aan, met kortingen tot 40% van 9 juli tot 17 juli. Als je een leuke smarthome-upgrade wilt aanschaffen, ...

Bouw je netwerk met Acer

Acer heeft een sterke reputatie opgebouwd in de techwereld en biedt tegenwoordig ook een breed scala aan netwerkproducten. Of je nu een betrouwbare ro...

0 Praat mee