VodafoneZiggo bouwt analoge tv af

Alieke van Sommeren
0

Vanaf april 2018 bouwt VodafoneZiggo het aanbieden van analoge televisie af. Binnen twee jaar wordt er alleen nog maar digitale televisie analoge tv Ziggoaangeboden. Digitale televisie biedt een beter beeld dan analoge tv en de mogelijkheid om interactieve diensten aan te bieden.

Wie een recente tv heeft, zoals een oled-tv, heeft het meeste voordeel van digitale tv. Voor mensen met een oudere tv is een decoder een oplossing om over te stappen.

De eerste decoder is gratis, maar voor elke volgende decoder moet 29,95 euro worden betaald. De abonnementskosten blijven gelijk. Het digitale signaal biedt ook meer zenders. De meeste abonnees van de kabelaar maken al gebruik van digitale televisie. Aan ongeveer 300.000 huishoudens wordt nog een analoog signaal geleverd. Met het afbouwen van analoge tv worden kosten bespaard. De vrijgekomen bandbreedte kan voor andere diensten en hogere snelheden worden gebruikt.

Voor de omschakeling worden extra servicepunten ingericht om abonnees te helpen. Ook zijn er medewerkers die klanten thuis helpen met de overstap.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

KDE Plasma 6: dit is alles wat je moet weten over deze nieuwe versie

Met Plasma 6 heeft het KDE-team zijn bureaubladomgeving gemoderniseerd zonder deze op zijn kop te zetten. Veel veranderingen zijn uitgevoerd aan de ba...

AVM en Huawei leggen geschil bij over wifi-patenten

AVM en Huawei hebben hun geschil over recente wifi-patenten, waar we eerder over hebben geschreven, bijgelegd. Ze zullen de aanpassingen in de firmwar...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er
Rob van Pel
Lezer
Rob van Pel

verdwijnt daarmee ook de doorgifte van DVB-C op de kabel?