Ubuntu 17.10 met Gnome als standaard desktop

Redactie
0

Op 19 oktober zal Ubuntu 17.10 ‘Artful Aardvark’ verschijnen. Daarin keert Gnome na zesenhalf jaar terug als standaard desktopinterface. Canonicals gebruikte al die tijd de zelfontwikkelde Unity-desktop.

Ubuntu Desktop zal overigens wel een aangepaste versie van Gnome 3.26 gebruiken, die aan Unity doet denken. Zo heeft de ‘Ubuntu Gnome Shell’ aan de linkerkant een permanent aanwezige dock, vergelijkbaar met Unity’s Launcher. Er staat standaard een prullenbak op het bureaublad waarop je bestanden en mappen kunt zetten. Bovendien hebben de vensters knoppen om ze te minimaliseren en maximaliseren.

ubuntu1710

Ubuntu 17.10 gebruikt een licht aangepaste versie van Gnome 3.26 als standaard desktopinterface.

Make-over

Los van Ubuntu heeft het Gnome-project in Gnome 3.26 de instellingen een make-over gegeven. Het venster is in tweeën gesplitst met links een categorieweergave en rechts de bijbehorende opties uit die categorie. Zo kun je sneller tussen instellingen wisselen. Een nadeel hierbij is wel dat bepaalde opties alleen nog in submenu’s te vinden zijn.

Deel dit artikel

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

Met deze Odido aanbieding kun je behoorlijk besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er