Nederlands windmolenpark gaat energie leveren aan Microsoft

Redactie
0

Als in 2019 Nuon het nieuwe windmolenpark in de Wieringermeerpolder in gebruik neemt, zal de hele energieopbrengst naar Microsoft gaan. Dit bedrijf wil daarmee aan zijn verplichting voor het gebruik van duurzame energie voldoen.

Microsoft wind farm Nederland

Microsoft heeft zijn tweede Europese windproject aangekondigd. Dat wordt volgend jaar in Noord-Holland gebouwd in samenwerking met Vattenfall, het moederbedrijf van Nuon.

100 procent

Microsoft zal 100 procent van de windenergie afnemen die de geplande “wind farm” van 180 megawatt (100 molens) zal opleveren, aldus een bericht van het Amerikaanse bedrijf en een bericht in het lokale nieuws. Het bericht van Microsoft wijst er ook op dat enkele dagen eerder al een vergelijkbaar project in Ierland is aangekondigd. Het beoogde Windpark Wieringermeer (http://www.windparkwieringermeer.nl) is gelegen in de kop van Noord-Holland. De bouw moet in 2018 beginnen en het park moet in 2019 in bedrijf genomen worden. Het zal dan een van de grootste onshore-windenmolenparken van Nederland zijn. Het ligt vlak bij een groot rekencentrum van Microsoft, dat gebruikt wordt voor cloudservices (Microsoft Azure) in Europa, het Nabije Oosten en Afrika.

“Nederland is een aantrekkelijke vestigingsplaats voor grote technologiebedrijven, zoals Microsoft, omdat de energievoorziening betrouwbaar is en Nederland een belangrijke hub is in het internetverkeer”, aldus Nuon-Vattenfall.

Nuon is sinds 2009 onderdeel van het Zweedse energieconcern Vattenfall.

Deel dit artikel

Lees ook

Feyenoord – NEC live kijken? Zo kijk je gratis de KNVB bekerfinale 2024

Morgen om 18:00 staat de finale van de KNVB Beker gepland, waarbij Feyenoord en NEC Nijmegen tegen elkaar zullen spelen in De Kuip in Rotterdam. Wil j...

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er