Mars-raket SpaceX medio volgend jaar testklaar

Alieke van Sommeren
0

Elon Musk’s ruimtevaartbedrijf SpaceX geeft aan dat het medio volgend jaar verwacht te kunnen beginnen met het testen van hun Mars-raket. Op dit moment wordt de raket in elkaar gezet en vordert de bouw gestaag. De eerste testvluchten zullen slechts kort duren en er is geen bemanning aan boord. De nieuwe raket heeft als codenaam BFR gekregen.

De BFR (Big Falcon Rocket) wordt  groter dan de Falcon Heavy die bijna 64.000 kilo aan payload in een baan om de aarde kan brengen. Het huidige design bevat 37 Raptor engines (31 aan de booster-raket, zes aan het ruimteveer) die twee keer de boostpower van een Saturn V-raket moeten bieden. Ook deze raket moet compleet herbruikbaar worden om de kosten te drukken.

Uiteindelijk moet de raket mensen gaan vervoeren naar Mars.  Maar hij kan ook worden gebruikt voor return-trip-missies naar de maan (in de ruimte wordt hij dan bijgetankt), herbevoorrading van ruimtestations en supersnel vervoer tussen twee locaties op Aarde.

Zo moet een afstand zoals van Los Angeles naar New York ( 5,5 uur met een vliegtuig) worden overbrugd in slechts iets meer dan 25 minuten. De BFR kan 150 ton aan payload vervoeren. Musk heeft eerder aangegeven dat 2022 het jaar is dat de eerste bemande vluchten naar Mars gaan plaatsvinden.

Tijdens een recent interview ging Musk in op vragen over SpaceX en andere onderwerpen.

https://youtube.com/watch?v=5TMnH4foxM0

 

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er