Kodi-mediaplayer op NAS van Asustor

Noud van Kruysbergen
0

Kodi_logoVolgens eigen zeggen is Asustor de eerste fabrikant die Kodi, de nieuwste versie van de populaire XBMC-mediaplayer, op zijn network attached storage-(NAS-)systemen ondersteunt. Iedereen met een Asustor-NAS uit de serie 50, 51 of 70 kan Kodi vanaf nu downloaden en installeren vanuit de Beta Apps sectie van de Asustor App Central.

Kodi Entertainment Center is de opvolger van het XBMC Media Center, dat in 2002 begon als mediaplayer voor de originele Xbox (XBox Media Center). Later werd het programma overgezet naar andere platforms en werd de naam afgekort tot XMBC. In 2014 is besloten XBMC te hernoemen in Kodi Entertainment Center om verwarring met de originele Xbox te voorkomen. XBMC draait namelijk op een zeer groot aantal apparaten, maar nu juist niet (meer) op de Xbox 360 en Xbox One. Kodi is ondertussen aanbeland in de bètafase van versie 14.2.

 

Meer over

NAS

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

KDE Plasma 6: dit is alles wat je moet weten over deze nieuwe versie

Met Plasma 6 heeft het KDE-team zijn bureaubladomgeving gemoderniseerd zonder deze op zijn kop te zetten. Veel veranderingen zijn uitgevoerd aan de ba...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er