De beste gratis games op Steam

Redactie
0

Als je dagelijks, vaak of zo nu en dan actief bent op gamingplatform Steam, en je zin hebt om iets nieuws te proberen – en genoeg tijd op handen hebt – dan zijn er talloze games te vinden die je gratis kunt spelen. We hebben een aantal uitgelicht waar veel gamers lovend over zijn.

Smite is een free-to-play strategisch MOBA-spel. In Smite bestuur je een god, godin of ander mythologisch figuur. Je vecht in teams tegen andere door spelers bestuurde goden. Je bestuurt je god in een derde persoon-perspectief, wat een uniek kenmerk is van deze game. Naar mate je meer gevechten doorstaat, verwerf je meer vaardigheden en goud om items te kopen.

(Bron: Steam)

Destiny 2 is een online multiplayer first-person shooter computerspel ontwikkeld door Bungie. Je kruipt in de huid van een Guardian, die de laatste veilige stad op aarde verdedigen. Met een mysterieuze kracht die Light heet, bescherm je de mensheid tegen buitenaardse indringers.

Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) is een first-person-shooter van Valve. In de game strijden twee teams – terroristen en contra-terroristen – om bepaalde doelen te voltooien, zoals het veiligstellen van een locatie of het redden, of juist gevangen nemen van gijzelaars. Aan het einde van de een ronde wordt je beloond, afhankelijk van je prestaties.

Helltaker is een puzzel-adventure-game van de Poolse ontwikkelaar Łukasz Piskorz, en zijn ontwoord op e Leisure Suit Larry games van weleer. Het plot volgt een man genaamd de Helltaker, die besluit naar de hel af te dalen om een harem bij elkaar te zoeken. Je doorloopt een reeks puzzels waarbij je stenen en skeletsoldaten rond een tweedimensionaal top-down raster duwt dat aan de game Sokoban doet denken.

The Expendabros is een retro side-scrolling run-and-gun platform game. Je game-karakter is een bro, een superstoere actieheld die samen met zijn mede-bro’s tegen terroristen vecht. Deze Broforce-personages, onder leiding van Nelson Brodela, zul je vast wel herkennen uit verschillende actiefilms.

(Bron: Steam)

Dota 2 is een multiplayer online battle arena (MOBA) game van Valve. Het is een vervolg op het Warcraft III-scenario Defense of the Ancients. In Dota 2 speel je in twee teams van vijf spelers. Elk team heeft een basis, een Ancient genaamd, in een hoek van het speelveld. Het spel eindigt wanneer een van de Ancients vernietigd wordt. Je stuurt een hero aan, waarbij je kunt kiezen uit in totaal zijn er 116 heroes. Tijdens de matches verzamel je goud en experience.

Als je op zoek bent naar een iets andere vorm van gamen, en je beschikt over een Virtual Reality-headset, dan biedt Steam ook enkele VR-games. Een populaire game is Gorilla Tag, waarbij je tikkertje speelt door andere dieren in een VR-omgeving achterna te zitten, of uit de handen van andere gorilla’s te blijven. Het enige wat je gebruikt zijn je handen en armen. Je kunt er snel mee uit de voeten ehm handen, maar het duurt even voordat je het onder de knie krijgt.

Als je graag in de VR-wereld wilt blijven, maar zin hebt in een heel ander game-genre, dan kun je VR Slots 3D overwegen. In deze VR-game kun je op twee gokapparaten spelen: Dracula’s Family en Art of the Heist. Als dit niet helemaal is wat je zoekt, kun je ook online allerlei gokkasten en slots gratis uitproberen.

 

 

Deel dit artikel

Lees ook

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding wil de provider nieuwe klanten werven

Enige tijd geleden schreven we al over de KPN inflatiecorrectie 2023 en Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen. T...

Google Gemini release: nieuwe geduchte concurrent van ChatGPT?

Google heeft zijn nieuwste AI-model geïntroduceerd, dat volgens de techgigant het grootste en krachtigste model van kunstmatige intelligentie tot nu t...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er