Californië voert netneutraliteit opnieuw in

Daniel Dupré
0

Het parlement van Californië heeft op laatste moment besloten een wet aan te nemen voor de netneutraliteit. Deze moet nog wel worden goedgekeurd door de gouverneur. De wet, die de richtlijnen volgt die de Amerikaanse FCC in 2015 had ingevoerd en vervolgens weer heeft opgeheven, werd met een duidelijke meerderheid door het parlement aangenomen. Het wachten is op gouverneur Jerry Brown, die zijn handtekening nog niet onder het document heeft gezet.

In de wet staan de ‘drie geboden’ van de netneutraliteit genoemd:

  • Geen webblokkades voor legale inhoud, toepassingen, diensten of onschadelijke apparaten.
  • Geen snelheidsbeperking (throttling) van ‘legaal internetverkeer’ op basis van legale inhoud, toepassingen, diensten of onschadelijke apparaten.
  • Geen voorkeursbehandeling van legaal internetverkeer boven ander legaal internetverkeer in ruil voor toepassingen van welke aard dan ook.

Breedbandaanbieders mogen ook hun eigen inhoud en diensten geen voorrang verlenen. Dit geldt zowel voor netwerkverkeer over het vaste net als via het mobiele netwerk.

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er