Apple schrapt Qualcomm en gaat voor Intel?

Alieke van Sommeren
0

Apple en Qualcomm buitelen in de rechtzaal over elkaar heen. Het lijkt erop dat Apple Qualcomm geheel gaat uitsluiten als chipleverancier voor de nieuwe aankomende iPhones. Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft namelijk laten vallen dat Apple voor de modems in hun nieuwe modellen geheel gaat overstappen naar Intel.

De licentiestrijd tussen Apple en Qualcomm duurt maar voort. Daar is veel geld mee gemoeid. Recent kreeg Qualcomm een boete van ruim 1,2 miljard dollar oftewel bijna 1 miljard euro aan de broek omdat het Apple heeft betaald om zijn producten jarenlang exclusief af te nemen. Hierdoor kregen concurrenten totaal geen kans. Zodra Apple een product uit zou brengen met chips van een andere aanbieder, zouden de betalingen direct stoppen.

Heen-en-weer

Apple betaalde op zijn beurt miljarden aan licentie-fees aan Qualcomm en had daar genoeg van. Een aantal weken geleden doken er al geruchten op dat Apple wilde overstappen op 4G-modems van Intel en MediaTek. Het lijkt erop dat Intel nu als de enige nieuwe aanbieder is gekozen. Dat is toch vrij bijzonder, aangezien Intel’s chips volgens tests minder goed presteren dan de tegenhangers van Qualcomm. Qualcomm kan eventueel wat water bij de wijn doen (lagere fees). Dan zou Apple alsnog hun 4G-modems afnemen. Dan zou Qualcomm een grote klant (en dus inkomstenbron) behouden. Er bestaat echter de kans dat beide grote bedrijven halsstarrig hun eigen eisen blijven verdedigen. Dan komt er voorlopig nog geen oplossing in zicht.

Meer over

Apple

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er