Windows Verkenner hangt bij TS-videobestanden

Daniel Dupré
0

Op mijn pc staat een groot aantal videobestanden met een TS-formaat. Met Windows 7 heeft dat nog nooit een probleem opgeleverd, maar sinds ik op Windows 10 ben overgestapt blijft het systeem hangen zodra ik in de Windows Verkenner een map met TS-bestanden open. De laatste Windows-updates hebben dat nog niet opgelost.

Als je een map vol met videobestanden opent, genereert Windows Verkenner daar previewweergaven van. Als er TS-bestanden in staan, blijft het systeem echter enkele minuten hangen. Bij sommige TS-versies duurt het bij Windows een tijd tot het systeem erachter komt dat het deze bestanden niet ondersteunt. Dat gebeurt ook wanneer je de map zonder previewweergave in een lijst weergeeft.

 

Verkenner

De Verkenner doet er telkens weer lang over voordat hij doorheeft dat hij TS-videobestanden niet herkent. Om er niet telkens op te moeten wachten, kun je de map met bestanden optimaliseren voor documenten.

 

Je kunt dat verhelpen door de instellingen van de map te wijzigen. Klik op de map met de rechtermuisknop en selecteer Eigenschappen. Klik in het menu op het tabblad Aanpassen en selecteer bij ‘Deze map optimaliseren voor:’ de optie ‘documenten’ in plaats van ‘video’s’. Daarna zou de lijst meteen moeten verschijnen. Als je echter weer omschakelt naar een weergave met preview, zal Verkenner opnieuw proberen de bestanden te scannen, wat weer enkele minuten zal duren.

 

 

Meer handige tips vind je in c't 05/2024

Meer over

Software

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Waar moet je op letten bij het kopen van een mini-pc?

Of je nu op zoek bent naar een mini-pc met Linux of Windows voor kantoorwerk, streaming, gaming in een compacte vorm, of als smarthome controlecentrum...

Chat GPT werkt niet? Dit zijn de opties als Chat GPT niet bereikbaar is

Heb je problemen met het feit dat ChatGPT niet werkt of niet bereikbaar is? Wij geven je in dit artikel een aantal tips om dit probleem op te lossen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er