Windows Verkenner hangt bij TS-videobestanden

Daniel Dupré
0

Op mijn pc staat een groot aantal videobestanden met een TS-formaat. Met Windows 7 heeft dat nog nooit een probleem opgeleverd, maar sinds ik op Windows 10 ben overgestapt blijft het systeem hangen zodra ik in de Windows Verkenner een map met TS-bestanden open. De laatste Windows-updates hebben dat nog niet opgelost.

Als je een map vol met videobestanden opent, genereert Windows Verkenner daar previewweergaven van. Als er TS-bestanden in staan, blijft het systeem echter enkele minuten hangen. Bij sommige TS-versies duurt het bij Windows een tijd tot het systeem erachter komt dat het deze bestanden niet ondersteunt. Dat gebeurt ook wanneer je de map zonder previewweergave in een lijst weergeeft.

 

Verkenner

De Verkenner doet er telkens weer lang over voordat hij doorheeft dat hij TS-videobestanden niet herkent. Om er niet telkens op te moeten wachten, kun je de map met bestanden optimaliseren voor documenten.

 

Je kunt dat verhelpen door de instellingen van de map te wijzigen. Klik op de map met de rechtermuisknop en selecteer Eigenschappen. Klik in het menu op het tabblad Aanpassen en selecteer bij ‘Deze map optimaliseren voor:’ de optie ‘documenten’ in plaats van ‘video’s’. Daarna zou de lijst meteen moeten verschijnen. Als je echter weer omschakelt naar een weergave met preview, zal Verkenner opnieuw proberen de bestanden te scannen, wat weer enkele minuten zal duren.

 

 

Meer handige tips vind je in c't magazine 12/2022

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

Windows 11 processor niet ondersteund of wel? Check de lijst

Windows 11 werkt niet op alle processors. Kijk hier of Windows 11 je Intel of AMD processor ondersteunt of niet. En wat je eraan kunt doen.

Wifi uitzetten voor energiebesparing – schema voor router

Het zendvermogen van je wifirouter verlagen schijnt een averechts effect te hebben op het totale energieverbruik van router en clients. Kan ik wel mij...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er