Windows Verkenner hangt bij TS-videobestanden

Daniel Dupré
0

Op mijn pc staat een groot aantal videobestanden met een TS-formaat. Met Windows 7 heeft dat nog nooit een probleem opgeleverd, maar sinds ik op Windows 10 ben overgestapt blijft het systeem hangen zodra ik in de Windows Verkenner een map met TS-bestanden open. De laatste Windows-updates hebben dat nog niet opgelost.

Als je een map vol met videobestanden opent, genereert Windows Verkenner daar previewweergaven van. Als er TS-bestanden in staan, blijft het systeem echter enkele minuten hangen. Bij sommige TS-versies duurt het bij Windows een tijd tot het systeem erachter komt dat het deze bestanden niet ondersteunt. Dat gebeurt ook wanneer je de map zonder previewweergave in een lijst weergeeft.

 

Verkenner

De Verkenner doet er telkens weer lang over voordat hij doorheeft dat hij TS-videobestanden niet herkent. Om er niet telkens op te moeten wachten, kun je de map met bestanden optimaliseren voor documenten.

 

Je kunt dat verhelpen door de instellingen van de map te wijzigen. Klik op de map met de rechtermuisknop en selecteer Eigenschappen. Klik in het menu op het tabblad Aanpassen en selecteer bij ‘Deze map optimaliseren voor:’ de optie ‘documenten’ in plaats van ‘video’s’. Daarna zou de lijst meteen moeten verschijnen. Als je echter weer omschakelt naar een weergave met preview, zal Verkenner opnieuw proberen de bestanden te scannen, wat weer enkele minuten zal duren.

 

 

Meer handige tips vind je in c't mrt/2021

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

Korte accuduur bij oudere laptop

Mijn acht jaar oude Lenovo ThinkPad X220 doet het nog steeds prima, maar sinds de update naar Windows 10 is accuduur erg kort.

Windows 10 partitie activeren met Schijfbeheer lukt niet

Ik heb met het Schijfbeheer van Windows 10 een usb-stick opnieuw ingedeeld en geformatteerd. Om de stick bootable te maken, wilde ik de eerste primair...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er