Zo controleer je onder Windows of een wifistick als access point werkt

Redactie
0

vraagtekenIn c’t 5/2016 stond hoe je een notebook of een pc met een wireless usb-adapter kunt gebruiken als access point. Met het commando ‘netsh wlan show wirelesscap’ zou je dan kunnen achterhalen of de wifistick die functie ook ondersteunt. Maar onder Windows 7 werkt dit niet.

 

uitroeptekenKlopt, want dit commando bestaat pas sinds Windows 10. Onder Windows 7 en 8 kun je de mogelijkheden van de wifi-adapter achterhalen. Dit doe je door op de Opdrachtprompt het volgende commando in te voeren:

netsh wlan show all

Omdat de lijst van alle wifi-functies nogal lang is, moet je bij de resultaten een beetje naar boven scrollen (zie afbeelding). Als onder ‘Instellingen weergeven’ achter ‘Modus Gehost netwerk toegestaan in WLAN-service:’ een ‘ja’ staat, kan je wifi-adapter ook de rol van access point op zich nemen.

wifi-stick als AP

Met het juiste commando kun je in Windows 7 achterhalen of je wifi-adapter ook als accesspoint kan werken.

Meer over

Wifi

Deel dit artikel

Lees ook

Waar moet je op letten bij het kopen van een mini-pc?

Of je nu op zoek bent naar een mini-pc met Linux of Windows voor kantoorwerk, streaming, gaming in een compacte vorm, of als smarthome controlecentrum...

Chat GPT werkt niet? Dit zijn de opties als Chat GPT niet bereikbaar is

Heb je problemen met het feit dat ChatGPT niet werkt of niet bereikbaar is? Wij geven je in dit artikel een aantal tips om dit probleem op te lossen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er