Zo controleer je onder Windows of een wifistick als access point werkt

Redactie
0

vraagtekenIn c’t 5/2016 stond hoe je een notebook of een pc met een wireless usb-adapter kunt gebruiken als access point. Met het commando ‘netsh wlan show wirelesscap’ zou je dan kunnen achterhalen of de wifistick die functie ook ondersteunt. Maar onder Windows 7 werkt dit niet.

 

uitroeptekenKlopt, want dit commando bestaat pas sinds Windows 10. Onder Windows 7 en 8 kun je de mogelijkheden van de wifi-adapter achterhalen. Dit doe je door op de Opdrachtprompt het volgende commando in te voeren:

netsh wlan show all

Omdat de lijst van alle wifi-functies nogal lang is, moet je bij de resultaten een beetje naar boven scrollen (zie afbeelding). Als onder ‘Instellingen weergeven’ achter ‘Modus Gehost netwerk toegestaan in WLAN-service:’ een ‘ja’ staat, kan je wifi-adapter ook de rol van access point op zich nemen.

wifi-stick als AP

Met het juiste commando kun je in Windows 7 achterhalen of je wifi-adapter ook als accesspoint kan werken.

Meer over

Wifi

Deel dit artikel

Lees ook

FAQ: wachtwoorden, FIDO2 en TOTP

In theorie zijn tweede factoren om je accounts te beveiligen makkelijk te gebruiken: naast het wachtwoord moet je bewijzen dat je iets hebt dat een ge...

Windows bootmenu ontbreekt

Heb je Windows 10 en 11 naast elkaar geïnstalleerd, maar verschijnt er geen bootmenu na het herstarten? Dan kan het zijn dat je timer verkeerd staat i...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er