WhatsApp naar jezelf sturen als notitie – zo kun je jezelf appen

Marco den Teuling
0

Stuur je wel eens een e-mail bericht naar jezelf om zo aantekeningen bij te houden? Met de truc die we hier beschrijven kun je ook een WhatsApp naar jezelf sturen en dat werkt een stuk makkelijker.

Misschien gebruik je je smartphone om aantekeningen naar jezelf te sturen per e-mail. Dat is alleen wat omslachtig omdat je steeds het mailadres, onderwerp enzovoort in moet typen.

Het zou handiger zijn om WhatsApp daarvoor te gebruiken. Maar normaliter kun je geen WhatsApp naar jezelf sturen, alleen naar andere mensen.

WhatsApp naar jezelf sturen

Een WhatsApp naar jezelf sturen kan via de truc om daarvoor een groep aan te maken. Het werkt als volgt:

  1. Klik op het menu (drie puntjes) in WhatsApp en kies Nieuwe groep.
  2. Selecteer iemand (die je straks weer verwijdert) en klik op de pijl om door te gaan.
    Stel de persoon die je daarvoor wilt gebruiken wel op de hoogte van wat je van plan bent. Hij of zij ziet in de chatgeschiedenis dan namelijk een nutteloze groep waar niets mee gedaan kan worden behalve de chat verwijderen.
  3. Typ een onderwerp/groepsnaam.
    Je kunt een passende naam kiezen zoals Notities of iets anders dat je snel terugvindt.WhatsApp groep met alleen jezelf aanmaken
  4. Klik bovenin de chat op de groepsnaam en blader naar beneden voor de (2) deelnemers.
  5. Klik lang op de persoon die je hebt toegevoegd en kies in het menu …. verwijderen.

Wat overblijft is een groep die alleen uit jezelf bestaat.

Notities in WhatsApp bewaren

Wat je naar de groep die je hierboven hebt aangemaakt stuurt, kun je alleen zelf zien, dus je chat daar alleen met jezelf. De berichten die naar die groep worden gestuurd zijn zelfs end-to-end versleuteld – met alleen jij als het enige ‘eindpunt’.

WhatsApp naar jezelf sturen als notitie

In WhatsApp bewaar je makkelijk notities, foto’s, websites en meer.

Houd er wel rekening mee dat die groep samen met al je andere WhatsApp-chats onversleuteld wordt opgeslagen als je een back-up maakt op Google Drive of iCloud. Je notities komen dan wel in leesbare tekst in de cloud terecht, dus voor de beveiliging moet je dan op die cloud vertrouwen.

Voor het bewaren van wachtwoorden kun je beter een wachtwoordmanager gebruiken.


Ontvang gratis tips voor WhatsApp en meer. Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Andere apps

Met Signal kun je een bericht naar jezelf sturen zonder een omslachtige omweg: de app biedt de optie ‘Notes to self’, die precies die functie behelst. Je kunt natuurlijk ook een notitie-app zoals Drafts installeren en die gebruiken.

Een voordeel van WhatsApp is dat je er makkelijk tekst, foto’s, websites en allerlei informatie heen kunt sturen. De mogelijkheid om WhatsApp op meerdere apparaten te gebruiken maakt het nog handiger.

Vanuit de meeste andere apps, zoals je browser, kun je bijvoorbeeld op Android de deelknop gebruiken om iets naar jezelf te appen. Ook deze webpagina kun je via de WhatsApp-knop hieronder (‘Deel dit artikel’) makkelijk doorsturen.

Lees uitgebreide workshops en reviews op je gemak in c't magazine okt/2021

Meer over

WhatsApp

Deel dit artikel

Lees ook

Vast IP-adres voor Raspberry Pi

Ik wil een Raspberry Pi inrichten als server, maar die krijgt dan een IP-adres toegewezen via DHCP. Is er een manier om de Pi een vast IP-adres te gev...

Internetverbinding uitschakelen in Windows 10 – offline werken

Wil je (even) de internetverbinding uitschakelen in Windows 10 om ongestoord te werken of gamen, zonder updates of andere storende invloeden? Dat doe ...

Interessant voor jou

Instant messengers veilig gebruiken

Instant messengers veilig gebruiken

achtergrond1 reacties
0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er