WhatsApp account verwijderen – hoe doe je dat

Redactie
0

De nieuwe gebruiksvoorwaarden van WhatsApp worden je opgedrongen, hoe kun je dan het account verwijderen, zonder daarmee in te stemmen. Wanneer je de app opent, verschijnt er onmiddellijk een pop-up die om toestemming vraagt, en die moet je geven om de app in te kunnen om vervolgens het account te verwijderen.

Een verzoek aan WhatsApp sturen om het account te verwijderen, levert alleen een automatisch antwoord op waarin staat dat je het account in de app zelf kan verwijderen …


WhatsApp account verwijderen


Verwerpen en Whatsapp account verwijderen

In principe zou het mogelijk moeten zijn om de bijgewerkte gebruiksvoorwaarden te ver­werpen en zo het account te verwijderen zonder met de voorwaarden in te stemmen. Dat werkte ook op een redactionele iPhone: de pop-up had een vinkje waarmee hij kon worden gesloten (en verscheen na verloop van tijd opnieuw).


Krijg meer korte en praktische tips!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


Contact opnemen met support-afdeling

Maar bij veel gebruikers werkt dit blijkbaar niet. Uit navraag bij WhatsApp bleek dat er ‘een klein aantal gebruikers’ is dat al een tijdje WhatsApp niet gebruikt heeft, en daardoor een WhatsApp-update die ervoor zorgt dat de dialoog kan worden afgesloten zonder te accepteren, niet heeft ontvangen.

WhatsApp raadt gebruikers die daar mee te maken hebben aan om contact op te nemen met ­[email protected] om het probleem op te lossen.

WhatsApp account verwijderen – 2 manieren

In principe heb je nog twee andere mogelijkheden.

  1. Ten eerste kun je proberen een verwijdering te initiëren via de privacycontacten van WhatsApp. Volgens het Privacybeleid van WhatsApp kun je contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming op [email protected]. Specifiek voor het bezwaar tegen (verdere) gegevensverwerking, volgens de FAQ over gegevensbescherming, is het adres [email protected] het aangewezen toegangspunt.
    Als je die weg wilt volgen, kun je je verzoek het beste aan beide adressen richten. WhatsApp vereist echter dat je een heleboel informatie bijvoegt (zie ‘Hoe dien ik een bezwaar in?’ bij de FAQ).
  2. De andere optie is WhatsApp te verwijderen en gewoon te wachten. WhatsApp beweert dat inactieve accounts ‘normaal gesproken’ na 120 dagen worden verwijderd. Dat levert nog het minste gedoe op, maar je zult geen bevestiging krijgen dat de gegevens ook werkelijk weg zijn.

Wil je Whatsapp wel blijven gebruiken dan geven deze artikelen nog wat tips:


Lees meer hotline-tips in c't 07/2024

Meer over

WhatsApp

Deel dit artikel

Lees ook

Delen van gegevens tussen WhatsApp en Facebook: opt-out

De berichtendienst WhatsApp geeft nu voor het eerst accountinformatie – waaronder het mobiele telefoonnummer van de gebruiker – aan moederbedrijf Face...

WhatsApp voert authenticatie makkelijk uit

De populaire sms-app WhatsApp voerde eind augustus versleuteling in. De Britse webontwikkelaar Sam Granger geeft nu uitleg over de manier waarop de au...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er