Waarom blijft de fancontroller ongebruikt? (c’t-bouwvoorstel)

Alieke van Sommeren
0

Dit FAQ-item heeft betrekking op onze bouwvoorstellen uit c’t 3 / 2019, vanaf pagina 42.

De behuizing die voor het allroundbouwvoorstel wordt aanbevolen heeft een eigen fancontroller met drie standen. Waarom wordt die niet gebruikt?

In plaats van de nogal grove toerentalregeling via de behuizingscontroller, laten we het toerental van de ventilatoren liever regelen door het BIOS.

Dat heeft als voordeel dat elke ventilator apart geregeld kan worden. Bovendien kan het toerental automatisch worden afgestemd op de temperatuur. Daardoor draaien de ventilatoren niet sneller dan nodig is en heb je er zo min mogelijk last van.

Het zorgt er ook voor dat je niet handmatig hoeft in te grijpen als je gaat gamen of renderen en de temperatuur echt flink oploopt.

Meer over onze bouwvoorstellen in c't mrt/2019

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Optimale pc: suggesties en tips voor een zelfbouw-pc

Zelfbouw-pc: bouwvoorstel voor een krachtige desktop-pc Dankzij de Ryzen-cpu's van AMD hoef je voor een vlotte octacore-pc niet meer zo enorm diep in...

Optimale pc bouwen – onderdelen kiezen

We geven tips voor het kiezen van de juiste onderdelen voor een optimale pc bouwen. Van een processor met genoeg cores tot de grafische kaart, ssd en ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er