Verbinding Apple Magic Mouse hapert

Daniel Dupré
0

Ik heb een iMac waar ik een eerste generatie Magic Mouse van Apple op heb aangesloten. Ik stop oplaadbare batterijen in de draadloze muis, maar ook als deze vol opgeladen zijn, verliest de muis regelmatig zijn bluetooth-verbinding met de computer, waardoor ik de verbinding steeds opnieuw moet opbouwen. Dit is uiteraard erg irritant. Is dit probleem bij jullie bekend?

Je bent niet de enige die met dit probleem te kampen heeft . Gelukkig is er een eenvoudige oplossing. Het klepje dat het batterijvak afsluit houdt namelijk sommige batterijen niet goed op hun plaats, waardoor deze kunnen gaan schuiven. Het kan dan gebeuren dat je de muis oppakt om te verplaatsten, waarbij de batterij iets verschuift en het stroomcontact even wordt onderbroken. Het duurt dan enkele seconden voordat de Mac de draadloze verbinding weer oppakt.

Dit probleem kan eenvoudig worden opgelost door een klein stukje karton op de batterijen te leggen (zie foto), waardoor deze strakker worden aangedrukt en goed in positie blijven.

Apple Magic Mouse

Met een klein stukje karton verhelp je een designfout van Apple. Magic Mouse goed in positie gedrukt Daarmee worden de batterijen in de en werkt de draadloze verbinding zonder problemen.

Meer handige tips lees je in c't magazine 4/2023

Meer over

AppleHardware

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Chat GPT werkt niet? Zo omzeil je dat Chat GPT niet bereikbaar is!

Wilde je graag Chat GPT gebruiken maar kreeg je de melding 'Chat GPT is at capacity right now'? Het kan vervelend zijn om te horen dat Chat GPT niet w...

Windows microfoon volume verandert automatisch? Zo los je dit op!

Het kan behoorlijk frustrerend zijn wanneer het microfoon volume automatisch verandert in Windows 10 en Windows 11. In deze hotline geven we je twee o...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er