Verbinding Apple Magic Mouse hapert

Daniel Dupré
0

Ik heb een iMac waar ik een eerste generatie Magic Mouse van Apple op heb aangesloten. Ik stop oplaadbare batterijen in de draadloze muis, maar ook als deze vol opgeladen zijn, verliest de muis regelmatig zijn bluetooth-verbinding met de computer, waardoor ik de verbinding steeds opnieuw moet opbouwen. Dit is uiteraard erg irritant. Is dit probleem bij jullie bekend?

Je bent niet de enige die met dit probleem te kampen heeft . Gelukkig is er een eenvoudige oplossing. Het klepje dat het batterijvak afsluit houdt namelijk sommige batterijen niet goed op hun plaats, waardoor deze kunnen gaan schuiven. Het kan dan gebeuren dat je de muis oppakt om te verplaatsten, waarbij de batterij iets verschuift en het stroomcontact even wordt onderbroken. Het duurt dan enkele seconden voordat de Mac de draadloze verbinding weer oppakt.

Dit probleem kan eenvoudig worden opgelost door een klein stukje karton op de batterijen te leggen (zie foto), waardoor deze strakker worden aangedrukt en goed in positie blijven.

Apple Magic Mouse

Met een klein stukje karton verhelp je een designfout van Apple. Magic Mouse goed in positie gedrukt Daarmee worden de batterijen in de en werkt de draadloze verbinding zonder problemen.

Meer handige tips lees je in c't magazine mei/2022

Meer over

AppleHardware

Deel dit artikel

Lees ook

Optionele updates Windows – moet je die updates installeren?

In Windows 11 en Windows 10 verschijnen af en toe ‘Optionele ­updates’. Maar wat moet je met die updates? Zo check je dat.

Word tekst verbergen of onzichtbare tekst zichtbaar maken

Wil je in Word tekst verbergen of juist verborgen tekst zichtbaar maken? Lees hoe je dat makkelijk kunt doen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er