Verbinding Apple Magic Mouse hapert

Daniel Dupré
0

Ik heb een iMac waar ik een eerste generatie Magic Mouse van Apple op heb aangesloten. Ik stop oplaadbare batterijen in de draadloze muis, maar ook als deze vol opgeladen zijn, verliest de muis regelmatig zijn bluetooth-verbinding met de computer, waardoor ik de verbinding steeds opnieuw moet opbouwen. Dit is uiteraard erg irritant. Is dit probleem bij jullie bekend?

Je bent niet de enige die met dit probleem te kampen heeft . Gelukkig is er een eenvoudige oplossing. Het klepje dat het batterijvak afsluit houdt namelijk sommige batterijen niet goed op hun plaats, waardoor deze kunnen gaan schuiven. Het kan dan gebeuren dat je de muis oppakt om te verplaatsten, waarbij de batterij iets verschuift en het stroomcontact even wordt onderbroken. Het duurt dan enkele seconden voordat de Mac de draadloze verbinding weer oppakt.

Dit probleem kan eenvoudig worden opgelost door een klein stukje karton op de batterijen te leggen (zie foto), waardoor deze strakker worden aangedrukt en goed in positie blijven.

Apple Magic Mouse

Met een klein stukje karton verhelp je een designfout van Apple. Magic Mouse goed in positie gedrukt Daarmee worden de batterijen in de en werkt de draadloze verbinding zonder problemen.

Meer handige tips lees je in c't apr/2020

Meer over

AppleHardware

Deel dit artikel

Lees ook

AMD Ryzen blokkeert handtekening

Onlangs heb ik een nieuwe AMD Ryzen-computer aangeschaft en nu lukt het me niet meer om e-mails in Outlook met mijn digitale certificaat te onderteken...

Lettertype wijzigen Windows 10 systeem

Ik wil in Windows 10 het lettertype wijzigen van de interface. Waar heeft Microsoft die optie verstopt voor het wijzigen van het systeemlettertype?

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er