Van MacBook overstappen naar iMac

Alieke van Sommeren
0

Ik heb een MacBook pro, maar ik wil volledig overstappen op een iMac. Op mijn MacBook staan naast mijn bestanden ook allerlei toepassingen. De gegevens kan ik natuurlijk op een externe harde schijf zetten en dan naar mijn iMac kopiëren. Maar de toepassingen moet ik allemaal opnieuw installeren, of niet? Is er een manier om Photoshop en andere programma’s mee te nemen?

Ja, er bestaat een relatief eenvoudige manier om alle gegevens inclusief je toepassingen over te zetten. Daarvoor moet je een externe harde schijf op je MacBook aansluiten die vergelijkbaar veel capaciteit heeft als de interne schijf.

Daarna activeer je bij de instellingen de back-up via Time Machine en selecteer je de externe harde schijf als opslagmedium. Dan heb je even geduld nodig: Time Machine maakt een volledige back-up van je MacBook, inclusief het besturingssysteem en alle toepassingen en gegevens.

Als dat eenmaal voltooid is, sluit je de harde schijf op je iMac aan. Start de computer op en houd de Command-toets ingedrukt samen met de R-toets. Selecteer in het Recovery-menu de optie ‘Zet terug van Time Machine-reservekopie’.

Kies vervolgens de back-up die je hebt gemaakt en wacht tot het herstelproces klaar is. De iMac herstart dan en alle toepassingen en gegevens zouden op de iMac moeten staan zoals ze op je MacBook stonden.

Meer over

macOS

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Beter geluid via software, voor Windows en macOS

Je kunt andere speakers of een betere hoofdtelefoon kopen, maar ook via software kun je beter geluid krijgen op Windows of macOS. Sonarworks Reference...

Photoshop alternatief voor Windows & macOS: voordelige beeldbewerking

Photoshop is voor veel thuisgebruikers te uitgebreid en prijzig. Gelukkig zijn er genoeg programma's die kunnen dienen als Photoshop alternatief. Een ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er