USB-C monitor op oude MacBook Pro

Redactie
0

Ik heb onlangs een Dell S2719DC monitor gekocht en ik wil deze op mijn MacBook Pro (een model van eind 2011) aansluiten. Op mijn MacBook zit een mini-DisplayPort-uitgang en de monitor heeft een USB-C-aansluiting. Weten jullie welke adapter ik moet hebben om de monitor op de MacBook aan te sluiten?

In jouw situatie heb je niets aan de usb-aansluiting die op de monitor zit. Adapters van DisplayPort naar USB-C zijn over het algemeen niet bi-directioneel. Zulke adapters sturen de video­gegevens alleen van USB-C naar DisplayPort toe. In jouw geval wil je het precies de andere kant op hebben.

Je MacBook Pro stuurt via de mini-DisplayPort respectievelijk de Thunderbolt-uitgang volgens ­Apple overigens wel zowel DisplayPort als HDMI-­signalen de deur uit. Je kunt daarom beter een HDMI-­adapter aanschaffen en daar de MacBook op de ­HDMI-ingang van de monitor mee aansluiten.

Mini DisplayPort HDMI-adapter

Let wel bij de keuze van de adapter dat je een actieve mini-­DisplayPort-naar-HDMI-adapter nodig hebt die een resolutie van 2560 × 1440 pixels ondersteunt. Veel (passieve) adapters zijn begrensd tot een full-hd-­resolutie van 1920 × 1080 pixels. Mogelijk kom je er alleen achter of een adapter werkt door hem uit te proberen. Wij hebben bij vergelijkbare situaties ook wel eens pech gehad.

We hebben enkele voorbeelden van adapters voor aansluiten van een USB-C monitor op je oude MacBook Pro verzameld – echter zonder garantie dat ze ook daadwerkelijk werken. Je kunt zelf ook zoeken naar adapters van andere aanbieders. Google bijvoorbeeld op ‘Mini DisplayPort naar HDMI-Adapter 2560 × 1440’.

Heb je een adapter gevonden die werkt met jouw MacBook? Deel je ervaring dan met andere lezers.

Lees uitgebreide reviews en achtergrondinfo op je gemak in c't 03/2024

Deel dit artikel

Lees ook

Waar moet je op letten bij het kopen van een ssd?

Op dit moment zijn ssd's zeer betaalbaar, met bepaalde exemplaren van 2 terabyte die minder dan 75 euro kosten. Ondanks de vele goede deals is het bel...

Windows update: optionele updates wel of niet installeren?

In Windows 11 en Windows 10 verschijnen af en toe ‘Optionele ­updates’. Maar wat moet je met die updates? Zo check je dat.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er