USB-C monitor op oude MacBook Pro

Redactie
0

Ik heb onlangs een Dell S2719DC monitor gekocht en ik wil deze op mijn MacBook Pro (een model van eind 2011) aansluiten. Op mijn MacBook zit een mini-DisplayPort-uitgang en de monitor heeft een USB-C-aansluiting. Weten jullie welke adapter ik moet hebben om de monitor op de MacBook aan te sluiten?

In jouw situatie heb je niets aan de usb-aansluiting die op de monitor zit. Adapters van DisplayPort naar USB-C zijn over het algemeen niet bi-directioneel. Zulke adapters sturen de video­gegevens alleen van USB-C naar DisplayPort toe. In jouw geval wil je het precies de andere kant op hebben.

Je MacBook Pro stuurt via de mini-DisplayPort respectievelijk de Thunderbolt-uitgang volgens ­Apple overigens wel zowel DisplayPort als HDMI-­signalen de deur uit. Je kunt daarom beter een HDMI-­adapter aanschaffen en daar de MacBook op de ­HDMI-ingang van de monitor mee aansluiten.

Mini DisplayPort HDMI-adapter

Let wel bij de keuze van de adapter dat je een actieve mini-­DisplayPort-naar-HDMI-adapter nodig hebt die een resolutie van 2560 × 1440 pixels ondersteunt. Veel (passieve) adapters zijn begrensd tot een full-hd-­resolutie van 1920 × 1080 pixels. Mogelijk kom je er alleen achter of een adapter werkt door hem uit te proberen. Wij hebben bij vergelijkbare situaties ook wel eens pech gehad.

We hebben enkele voorbeelden van adapters voor aansluiten van een USB-C monitor op je oude MacBook Pro verzameld – echter zonder garantie dat ze ook daadwerkelijk werken. Je kunt zelf ook zoeken naar adapters van andere aanbieders. Google bijvoorbeeld op ‘Mini DisplayPort naar HDMI-Adapter 2560 × 1440’.

Heb je een adapter gevonden die werkt met jouw MacBook? Deel je ervaring dan met andere lezers.

Lees uitgebreide reviews en achtergrondinfo op je gemak in c't magazine nov/2021

Deel dit artikel

Lees ook

UEFI BIOS instellen – via een snelkoppeling vanuit Windows

Heb je problemen met het UEFI BIOS instellen omdat je er niet in komt? Met deze tips of een snelkoppeling vanuit Windows lukt het wel.

Wachtwoord van pdf halen – zonder omwegen met Linux

Soms krijg je een pdf met belangrijke ge­gevens die beveiligd is met een wachtwoord. Als je bang bent dat je het wachtwoord vergeet, kun je dat snel v...

Interessant voor jou

USB-C: alle ins en outs

USB-C: alle ins en outs

achtergrond3 reacties
0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er