Spotify op je Mac bedienen met mediatoetsen Apple-toetsenbord

Alieke van Sommeren
0

Ik wil de Spotify-app op mijn Mac bedienen met de mediatoetsen op mijn Apple-toetsenbord. Maar als ik tijdens het afspelen van een nummer op de start/pauze-knop druk terwijl het venster niet geselecteerd is, wordt er een nummer in iTunes gestart. Is er een manier om dit in macOS te wijzigen?

Met de standaardprogramma’s van macOS gaat dat niet, maar wel met de gratis tool BeardedSpice. Die tool voegt zich toe aan de menubalk van macOS en houdt in de gaten welke app of welk browsertabblad net iets afspeelt, en stuurt de invoer van de mediatoetsen daaraan door.

De tool ondersteunt een hele reeks van webplayers en apps zoals Spotify, VLC en Downcast. De tool werkt ook met toetsenborden waar geen mediaknoppen op zitten. Dat doe je door bij de instellingen specifieke functies zoals het afspelen, pauzeren en volgende/vorige toe te wijzen. Ook kun je er in aangeven welke app je als speler gebruikt.

Meer over

Audio

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Spotify en Google Play Music aansturen met scripts

Zowel Google Play Music als Spotify zijn aan te sturen met zelfgeschreven software. We laten als voorbeeld zien hoe je met een klein Python-script j...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er