Spotify-muziek opslaan en op cd branden

Redactie
3

Ik gebruik Spotify en heb mijn favoriete muziek in een afspeellijst staan. Is het mogelijk om deze muziek op cd te branden? Ik heb het Nero-brandprogramma op mijn pc staan.

Steeds meer desktops en laptops zijn niet voorzien van een brander. Maar het branden van muziek op cd is niet het probleem in dit geval, wel het opslaan van muziek uit Spotify. Dit is namelijk geen ondersteunde functie van Spotify en het bedrijf heeft zelfs actief software tegengewerkt waarmee het toch lukte om afspeellijsten lokaal op te slaan.

Cinch Audio Recorder

Toch zijn er programma’s die je kunnen helpen. Een daarvan is Cinch Audio Recorder. Het is verkrijgbaar voor Windows en Mac. Je installeert het vanaf deze website (Engelstalig). Dit prima programma is echter niet gratis: het kost bijna 30 euro.

Spotify opslaan nummers bewaren audio cd branden Cinch audio recorder

Cinch Audio Recorder is een uitstekend programma om alle liedjes in een Spotify-afspeellijst op te slaan op je pc.

Het werkt als volgt:

  1. Zorg dat je zowel Spotify als Cinch Audio Recorder open hebt staan.
  2. Vervolgens start je met een klik op de gele knop de opname in Cinch Audio Recorder en daarna start je in Spotify de afspeellijst. De artiesten en titels van de liedjes worden uitstekend herkend. De liedjes worden als mp3-bestanden met een bitrate van 320k opgeslagen.
  3. De werkelijke kwaliteit hangt echter af van de afspeelkwaliteit die je in Spotify instelt. Klik in Spotify rechts bovenaan naast je gebruikersnaam op de pijl en open de ‘Instellingen’. Onder ‘Geluidskwaliteit’ stel je ‘Streaming in hoge kwaliteit’ in. Dit kan overigens alleen als je een betaald abonnement op Spotify hebt.
  4. De afgespeelde liedjes worden als afzonderlijke mp3’s opgeslagen.

Gratis alternatief

Wil je liever niks betalen, dan biedt het bekende programma Audacity uitkomst. Je vindt de gratis software op deze website (eveneens Engelstalig). Dit programma vergt wel meer voorbereiding en nabewerking van de resultaten. Om te beginnen moet je via ‘Bewerken > Apparaten’ het juiste opname-apparaat instellen, anders neemt Audacity alleen ruis op. Vervolgens komen alle liedjes van de afspeellijst in één lange opname terecht. Je moet dus zelf de afzonderlijke liedjes selecteren en apart opslaan.

Ten slotte kan Audacity de muziek alleen als mp3 opslaan wanneer je zelf eerst een mp3-encoder installeert, anders slaat Audacity de muziek op als wav-bestand.Voor het branden op cd zijn wav-bestanden natuurlijk ook prima.

Heb je eenmaal de losse bestanden (met Cinch of Audacity) op je pc staan, dan vormt het branden op cd met behulp van Nero geen probleem meer.

Lees voor uitgebreide achtergrondinfo en reviews c't magazine. Nieuwste uitgave: c't 08-09/2024

Meer over

AudioSoftware

Deel dit artikel

Lees ook

20 handige commando’s in Windows-opdrachtprompt die je moet kennen

De Windows-opdrachtprompt, ook wel bekend als cmd.exe, heeft meer dan 280 opdrachten. In dit artikel hebben we 20 handige commando's die je kunt gebru...

Zo kun je de Windows foutcode 0x80070643 oplossen

Bij het updaten van Windows via Windows Update verschijnt vaak foutcode 0x80070643. Deze fout kent verschillende oorzaken en oplossingen, en wij zulle...

3 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Bouwman
Lezer
Bouwman

Ik gebruik cinch audio recorder al geruime tijd en eigenlijk altijd probleemloos.
Ik had een gratis abonnement op Spotify via KPN, maar sinds een week heb ik zelf premium-abonnenment bij Spotify aangeschaft omdat ik geen KPN meer heb.
Als ik nu nummers opneem met cinch wordt is de opgenomen muziek vervormd en wordt heel snel afgespeeld. De opnametijd die Cinch aangeeft is veel korter dan het eigenlijke nummer is.

Weet iemand hoe dit kan?

david slingerland
Lezer
david slingerland

Het programma heet nu LEAWO music recorder. De kwaliteit van opgenomen muziek van spotify is erg slecht. Ik kan alleen maar de internal mic van mijn imac gebruiken en het klinkt als of ik door water luister.

Marco den Teuling
Admin
Marco den Teuling

Misschien is Dante Via of het gratis JACK een oplossing (zie hier onder ‘Geluid opnemen of doorlussen’), maar die hebben we niet getest met Spotify.