Spotify-muziek opslaan en op cd branden

Redactie
0

Ik gebruik Spotify en heb mijn favoriete muziek in een afspeellijst staan. Is het mogelijk om deze muziek op cd te branden? Ik heb het Nero-brandprogramma op mijn pc staan.

Steeds meer desktops en laptops zijn niet voorzien van een brander. Maar het branden van muziek op cd is niet het probleem in dit geval, wel het opslaan van muziek uit Spotify. Dit is namelijk geen ondersteunde functie van Spotify en het bedrijf heeft zelfs actief software tegengewerkt waarmee het toch lukte om afspeellijsten lokaal op te slaan.

Cinch Audio Recorder

Toch zijn er programma’s die je kunnen helpen. Een daarvan is Cinch Audio Recorder. Het is verkrijgbaar voor Windows en Mac. Je installeert het vanaf deze website (Engelstalig). Dit prima programma is echter niet gratis: het kost bijna 30 euro.

Spotify opslaan nummers bewaren audio cd branden Cinch audio recorder

Cinch Audio Recorder is een uitstekend programma om alle liedjes in een Spotify-afspeellijst op te slaan op je pc.

Het werkt als volgt:

  1. Zorg dat je zowel Spotify als Cinch Audio Recorder open hebt staan.
  2. Vervolgens start je met een klik op de gele knop de opname in Cinch Audio Recorder en daarna start je in Spotify de afspeellijst. De artiesten en titels van de liedjes worden uitstekend herkend. De liedjes worden als mp3-bestanden met een bitrate van 320k opgeslagen.
  3. De werkelijke kwaliteit hangt echter af van de afspeelkwaliteit die je in Spotify instelt. Klik in Spotify rechts bovenaan naast je gebruikersnaam op de pijl en open de ‘Instellingen’. Onder ‘Geluidskwaliteit’ stel je ‘Streaming in hoge kwaliteit’ in. Dit kan overigens alleen als je een betaald abonnement op Spotify hebt.
  4. De afgespeelde liedjes worden als afzonderlijke mp3’s opgeslagen.

Gratis alternatief

Wil je liever niks betalen, dan biedt het bekende programma Audacity uitkomst. Je vindt de gratis software op deze website (eveneens Engelstalig). Dit programma vergt wel meer voorbereiding en nabewerking van de resultaten. Om te beginnen moet je via ‘Bewerken > Apparaten’ het juiste opname-apparaat instellen, anders neemt Audacity alleen ruis op. Vervolgens komen alle liedjes van de afspeellijst in één lange opname terecht. Je moet dus zelf de afzonderlijke liedjes selecteren en apart opslaan.

Ten slotte kan Audacity de muziek alleen als mp3 opslaan wanneer je zelf eerst een mp3-encoder installeert, anders slaat Audacity de muziek op als wav-bestand.Voor het branden op cd zijn wav-bestanden natuurlijk ook prima.

Heb je eenmaal de losse bestanden (met Cinch of Audacity) op je pc staan, dan vormt het branden op cd met behulp van Nero geen probleem meer.

Lees voor uitgebreide achtergrondinfo en reviews c't magazine. Nieuwste uitgave: c't jun/2020

Meer over

AudioSoftware

Deel dit artikel

Lees ook

Zelf virusscanner testen

Op mijn Windows-pc heb ik een virusscanner geïnstalleerd, maar ik heb het idee dat die al tijden lang geen waarschuwingen meer geeft. Werkt hij überha...

Nvidia Shield TV video’s afspelen zonder stotteren

Op mijn Shield TV van Nvidia stotteren veel video’s bij het bekijken. Bij de instellingen heb ik 60 hertz al geactiveerd. Is er een manier om het stot...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er