Router wordt te heet bij warm weer

Alieke van Sommeren
0

vraagtekenVorig jaar heeft mijn router tijdens een hittegolf de geest gegeven. Ik heb inmiddels een nieuwe gekocht, maar ik wil verhinderen dat het opnieuw gebeurt. Ik overweeg om een ventilator in te bouwen. Is het dan beter dat deze warme lucht uit de router wegzuigt of juist koele lucht erin blaast?

 

uitroeptekenEigenlijk zou een extra actieve ventilator niet nodig moeten zijn. Indien mogelijk, kun je beter proberen een plekje voor de router te zoeken waar een luchtstroom is en hij niet in de zon staat.

Als dat desondanks toch niet genoeg is, dan moet je de ventilator zo bevestigen dat hij lucht van buiten in je router blaast.

 

 

Meer over

Routers

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Dit is hoe warm jouw gpu nou mag worden

Wat is de maximale temperatuur die een videokaart mag bereiken en wat moet je doen als deze te warm wordt? Dit zijn veelgestelde vragen voor gebruiker...

Windows 11 processor niet ondersteund of wel? Check de lijst

Windows 11 werkt niet op alle processors. Kijk hier of Windows 11 je Intel of AMD processor ondersteunt of niet. En wat je eraan kunt doen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er