Printplaat-lay-out bekijken

Daniel Dupré
0

Ik heb een printplaat-lay-out in het PcbDoc-formaat. Is er een manier om de gegevens daarvan te bekijken?

PcbDoc-formaat

Het PcbDoc-bestandsformaat hoort bij het programma Altium Designer. Je hebt geen licentie nodig om de gegevens te bekijken. De producent biedt op zijn website een browser-gebaseerde viewer aan waarmee je deze bestanden kunt openen. Upload je bestand daar via drag & drop en de browser zal de printplaat-lay-out weergeven.

Printplaat in de browser

Nadat je het PcbDoc-bestand geüpload hebt, kun je het in de browser bekijken. Als je bovenin het scherm de PCB-weergave selecteert, kun je vervolgens met een klik op de vierkante stapel in de linker bovenhoek een zijbalk weergeven met alle lagen van het ontwerp. Rechts in de zijbalk staat naast elke laag een oogje waarmee je de laag kunt verbergen of tonen. Het opsporen van alle elektrische verbindingen van een printplaat met deze hulpmiddelen blijft lastig, maar je kunt daarmee tenminste wel een printplaat analyseren zonder een licentie te hoeven kopen of een programma te installeren.

 

PcbDoc printplaat

De Altium Viewer webservice toont PCB-lay-outs in PcbDoc-formaat zonder dat je het programma Altium Designer hoeft aan te schaffen of te installeren.

 

(Deze tekst is verschenen in c’t 5/2021, p.142)

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

 

 

Meer handige tips lees je in c't magazine jul/2021

Meer over

Websites

Deel dit artikel

Lees ook

AV1-videocodec voor Windows 10

Ik wil graag video’s bekijken met de nieuwe AV1-videocodec, maar ik krijg de testvideo’s van YouTube niet weergegeven op mijn Windows 10-systeem.

Paginagrootte beperken in OneNote-app

In de OneNote-app voor Windows 10 mis ik de mogelijkheid om pagina’s te beperken tot A4, wat in OneNote 2016 wel kon. Is er een manier om die optie te...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er