Paginagrootte beperken in OneNote-app

Daniel Dupré
0

In de OneNote-app voor Windows 10 mis ik de mogelijkheid om de pagina’s te beperken tot afdrukformaat (A4). In OneNote 2016 kon dat nog wel. Is er een manier om die optie terug te krijgen?

Het concept van OneNote gaat uit van de mogelijkheid om eindeloze notitiepagina’s te maken. Bij de desktopversie werd de optie geïntroduceerd om de afmeting van een pagina in te stellen, een mogelijkheid die veel gebruikers bij de Windows 10 app-versie uit de Microsoft Store missen. Tot Microsoft deze mogelijkheid toevoegt, is er een trucje om dat voor elkaar te krijgen, maar daarvoor moet je eenmalig een desktopversie van OneNote downloaden (OneNote 2013 of 2016; de nieuwste heet nu gewoon OneNote in het Startmenu, zonder jaartal). Maak daarin een nieuwe lege pagina in een notitieblok en een sectie die je ook met de OneNote-app kunt openen.

Delen met anderen

Een andere mogelijkheid is dat iemand anders dat voor je doet en het notitieblok met je deelt. Stel de gewenste paginagrens via ‘Beeld / Papierformaat’ in op bijvoorbeeld A4. Open die pagina dan met de OneNote-app voor Windows 10. Je zult zien dat ook daar de paginagrenzen correct worden weergegeven. De delen daarbuiten zijn grijs en kunnen niet worden beschreven.

Kopieer die pagina naar het gewenste notitieblok en de sectie waar je een A4-pagina nodig hebt.

OneNote-app

De OneNote-app voor Windows 10 kan pagina’s met beperkte afmetingen uit OneNote 2016 overnemen en die als standaard instellen voor een hele sectie.

A4 als standaard instellen

Als je wilt dat in de toekomst alleen nog A4-pagina’s in de betreffende sectie worden aangemaakt, is dat ook mogelijk: klik met de rechtermuisknop op de titel van de pagina in de paginalijst en selecteer ‘Instellen als standaardsjabloon’. Helaas kan dat niet voor het hele notitieblok worden ingesteld, je moet de handeling voor elke afzonderlijk sectie herhalen.

(Deze tekst is verschenen in c’t 5/2021, p.141)

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

 

Meer handige tips lees je in c't magazine 11/2022

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

Wifi uitzetten voor energiebesparing – schema voor router

Het zendvermogen van je wifirouter verlagen schijnt een averechts effect te hebben op het totale energieverbruik van router en clients. Kan ik wel mij...

Bluetooth en wifi tegelijk – vermijd storingen en interferentie

Bluetooth en wifi tegelijk gebruiken kan leiden tot storing en interferentie. Met de juiste instellingen op je router kun je dat beperken.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er