Paginagrootte beperken in OneNote-app

Daniel Dupré
0

In de OneNote-app voor Windows 10 mis ik de mogelijkheid om de pagina’s te beperken tot afdrukformaat (A4). In OneNote 2016 kon dat nog wel. Is er een manier om die optie terug te krijgen?

Het concept van OneNote gaat uit van de mogelijkheid om eindeloze notitiepagina’s te maken. Bij de desktopversie werd de optie geïntroduceerd om de afmeting van een pagina in te stellen, een mogelijkheid die veel gebruikers bij de Windows 10 app-versie uit de Microsoft Store missen. Tot Microsoft deze mogelijkheid toevoegt, is er een trucje om dat voor elkaar te krijgen, maar daarvoor moet je eenmalig een desktopversie van OneNote downloaden (OneNote 2013 of 2016; de nieuwste heet nu gewoon OneNote in het Startmenu, zonder jaartal). Maak daarin een nieuwe lege pagina in een notitieblok en een sectie die je ook met de OneNote-app kunt openen.

Delen met anderen

Een andere mogelijkheid is dat iemand anders dat voor je doet en het notitieblok met je deelt. Stel de gewenste paginagrens via ‘Beeld / Papierformaat’ in op bijvoorbeeld A4. Open die pagina dan met de OneNote-app voor Windows 10. Je zult zien dat ook daar de paginagrenzen correct worden weergegeven. De delen daarbuiten zijn grijs en kunnen niet worden beschreven.

Kopieer die pagina naar het gewenste notitieblok en de sectie waar je een A4-pagina nodig hebt.

OneNote-app

De OneNote-app voor Windows 10 kan pagina’s met beperkte afmetingen uit OneNote 2016 overnemen en die als standaard instellen voor een hele sectie.

A4 als standaard instellen

Als je wilt dat in de toekomst alleen nog A4-pagina’s in de betreffende sectie worden aangemaakt, is dat ook mogelijk: klik met de rechtermuisknop op de titel van de pagina in de paginalijst en selecteer ‘Instellen als standaardsjabloon’. Helaas kan dat niet voor het hele notitieblok worden ingesteld, je moet de handeling voor elke afzonderlijk sectie herhalen.

(Deze tekst is verschenen in c’t 5/2021, p.141)

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Meer handige tips lees je in c't 06/2024

Meer over

Software

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Zo kun je de Windows foutcode 0x80070643 oplossen

Bij het updaten van Windows via Windows Update verschijnt vaak foutcode 0x80070643. Deze fout kent verschillende oorzaken en oplossingen, en wij zulle...

Windows 11 zonder reclame? Advertenties uitschakelen doe je zo

Net als Windows 10 ontkomt Windows 11 niet aan de neiging van Microsoft om advertenties rechtstreeks in de kern van het besturingssysteem te integrere...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er