Outlook regels overzetten naar andere pc

Redactie
0

Ik heb in Outlook regels opgesteld waarmee ik e-mails volgens bepaalde criteria sorteer en archiveer. Een collega van mij wil die regels ook gebruiken. Is er een manier om mijn regels naar zijn pc te kopiëren, of moet hij de regels opnieuw definiëren?

Dat laatste hoeft niet, want daar is een methode voor. Outlook biedt de mogelijkheid om een hele regelset te in- en exporteren, alleen is de functie om dat te doen enigszins verborgen. De onderstaande instructies gelden voor Outlook 2013, 2016, 2019 en Outlook dat is geïnstalleerd met een Office 365-abonnement.

Outlook regels berichten overzetten importeren exporteren

Complete regelsets kun je vanuit Outlook exporteren om er een back-up van te maken of te delen met een andere gebruiker.

Klik op het menu-item Bestand en vervolgens op ‘Regels en waarschuwingen beheren’. Rechts in het venster dat opent zit de knop Opties. Klik daarop en er opent een dialoogvenster waarop de knoppen ‘Regels exporteren’ en ‘Regels importeren’ staan. Met een druk op de eerste sla je de complete regelset op als een bestand met de extensie .NWZ. Dat bestand geef je aan je collega, die volgens dezelfde stappen de regels dan kan importeren. Op deze manier kun je de Outlook regels overzetten naar een andere pc.

Zo kun je op meerdere pc’s profiteren van de regels die je hebt opgesteld om overzicht over de stortvloed aan e-mail te houden.  Exporteren is ook handig om een back-up te maken van alle regels die je (met de nodige inspanning) in Outlook hebt gemaakt.

 


Blijf op de hoogte van nieuwe reviews en informatie

Schrijf je in voor de c’t-nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Lees uitgebreide achtergrondinfo en reviews op je gemak in c't magazine 6/2023

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

Externe schijf wordt niet herkend door Windows? Zo los je dit op!

Soms wordt een externe usb-schijf niet (meer) door Windows gezien. Probeer de volgende stappen om het probleem te verhelpen.

Windows update: optionele updates wel of niet installeren?

In Windows 11 en Windows 10 verschijnen af en toe ‘Optionele ­updates’. Maar wat moet je met die updates? Zo check je dat.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er