OneDrive-app wil meer rechten

Daniel Dupré
0

Sinds een tijdje werkt de OneDrive-app van Microsoft niet meer goed op mijn Android-telefoon. Als ik bestanden, foto’s of gegevens van andere apps naar OneDrive wil uploaden, dan krijg ik een foutmelding. Volgens de melding moet ik de app machtigen om de interne opslag te benaderen, maar ik heb hem een tijdje geleden die machtigingen al gegeven.

Het lijkt erop dat de OneDrive-app zich verslikt in de Android-rechten. Deze herkent na een update niet meer goed dat hij al schrijfrechten heeft gekregen en vraagt de rechten telkens opnieuw aan.

De fout kan worden verholpen door eerst alle rechten van de app in te trekken. Ga naar ‘Instellingen / Apps’ en zoek naar OneDrive. Ga daar naar Machtigingen en zet alle opties uit. De volgende keer dat je OneDrive start, zou hij dan correct moeten aangeven geen rechten te hebben. Als je die geeft, zou het daarna goed moeten gaan. Als dat niet werkt, dan kun je nog proberen de app opnieuw te installeren.

Voor de meeste acties heeft de app overigens genoeg aan het kunnen benaderen van de opslagruimte. De agenda en telefoon hoeft de app niet te benaderen en de camera is alleen nodig als je direct vanuit de app een foto zou willen maken of scans van documenten wilt uploaden.

 

OneDrive-app screenshot

Als OneDrive onder Android gaat mekkeren over machtigingen die je hem allang gegeven hebt, dan kan het helpen om eerst alle rechten uit te schakelen, en de app er opnieuw om te laten vragen.

 

 

Meer handige tips en oplossingen lees je in c't nov/2020

Deel dit artikel

Lees ook

Outlook: datum ontvangen bijlage klopt niet, hoe pas ik dat aan?

Wanneer ik vanuit Outlook een ontvangen bijlage opsla, wordt de oorspronkelijke datum vaak gewijzigd. Bij e-mails binnen het bedrijf niet. Hoe zorg ik...

Laatst gezien verbergen op Whatsapp, hoe stel je dat in?

Ik kan de gewenste optie niet zo snel vinden in WhatsApp. Hoe kan ik 'Laatst gezien' verbergen op WhatsApp, zodat anderen niet kunnen zien wanneer ik ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er