Office-probleem met Dropbox en Onedrive

Daniel Dupré
0

Wij werken met ons team samen aan Officebestanden in een Dropbox. Sommige teamleden kunnen de bestanden zonder problemen bewerken, maar anderen niet. Dat ligt niet aan de toegangsrechten – hetzelfde probleem treedt op in OneDrive.

Mogelijk kan het bestandsformaat van de Office-bestanden de oorzaak zijn, wellicht gecombineerd met gebruikers die de bestanden via Android, iOS of via de browser benaderen. Als je Dropbox en OneDrive via de browser benadert, open je de Office-bestanden in Microsofts online-versie van Office. Op smartphones en tablets met iOS en Android draaien de mobiele versies van Office.

De mobiele en de online versie van Office zijn beide krachtige apps, maar vergeleken met de desktopversie hebben ze hun beperkingen. Met name de schrijftoegang werkt alleen met actuele bestandsformaten van Office. Oudere bestandsversies van Office 2003 en eerder (met de extensies .ppt, .xls en .doc, dus zonder x aan het eind) kunnen door die applicaties alleen gelezen worden. Onder sommige omstandigheden wordt er een conversie aangeboden, maar dan heb je twee bestandsversies in de cloud staan.

De makkelijkste oplossing is daarom die oude Office-formaten niet meer gebruiken en alle bestanden naar de moderne formaten (met de extensies .pptx, .xlsx en .docx) converteren. Die kun je ook met alle recente officepakketten bewerken – het lukte ons in ieder geval een .xlsx-bestand zonder problemen te bewerken met een OpenOffice-versie uit 2009.

 


 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse c't nieuwsbrief en blijf bij op IT-gebied! Haal optimaal rendement uit je hard- en software en leer over nieuwe technologieën. Met achtergrondartikelen, workshops, tests, aanbiedingen en meer.

Meer over

Software

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Dit is waarom je niet je ssd moet defragmenteren

Als het gaat om de algemene snelheid van pc's, zijn solid-state schijven, ofwel ssd's, wellicht een van de meest cruciale componenten. Over het algeme...

Wat is een normale cpu temperatuur voor mijn pc en/of laptop?

De central processing unit, oftewel de cpu, is praktisch het hart van de pc. De cpu fungeert als de centrale verwerkingseenheid die diverse gegevens v...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er