Microsoft Store: app controleren op updates

Redactie
0

Is er een manier om er achter te komen of de ontwikkelaar van een app in de Microsoft Store die nog onderhoudt? Ik kan helemaal nergens vinden wanneer zo’n Windows-app voor de laatste keer werd geüpdatet. Ik heb er niet veel zin in om een app te gaan kopen, om er vervolgens achter te komen dat hij door de ontwikkelaar helemaal niet meer wordt onderhouden. Ik ondersteun dan liever nog actieve projecten.

Opvallend genoeg heeft Microsoft niet voorzien in een manier om de datum te tonen van de meest recente update van een app in de Microsoft Store. Veel aanbieders vermelden deze datum daarentegen wel in hun versiegeschiedenis, of ze noemen hem op hun eigen website, maar dat doen ze zeker niet allemaal.

De kleine webtool wpsnitch helpt je daarbij. Op die website kun je de url van een app in de store invoeren. De tool toont vervolgens een update-datum. Wij kennen verder geen methode om de url direct uit de Store op te roepen, dat lijkt alleen maar te werken als je naar de online-­versie van de Microsoft store gaat via ­https://www.microsoft.com/nl-nl/store/ en daar dan via het zoekvak naar de desbetreffende app op zoek gaat.

Microsoft Store app controleren op updates datum wpsnitch

Wpsnitch toont wat Microsoft vergeten is: wanneer een app voor het laatst werd bijgewerkt.

De url van de app die dan in het zoekvak van je browser verschijnt, heeft dan de vorm www.­microsoft.com/nl-nl/p/<naam>/<id>?activetab…, dat echter in deze vorm niet helemaal in wpsnitch functioneert.

Kopieer de url en plak deze in het zoekveld van wpsnitch. Voeg daar dan nog ’/store’ in tussen nl-nl en /p (www.microsoft.com/nl-nl/store/p/…) en klik vervolgens op Query verzenden. De verschijnings­datum en de datum van de laatste update verschijnen dan in beeld.

 


Blijf op de hoogte van de nieuwste tips en reviews!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Meer over

Apps

Deel dit artikel

Lees ook

Waar moet je op letten bij het kopen van een ssd?

Op dit moment zijn ssd's zeer betaalbaar, met bepaalde exemplaren van 2 terabyte die minder dan 75 euro kosten. Ondanks de vele goede deals is het bel...

Windows update: optionele updates wel of niet installeren?

In Windows 11 en Windows 10 verschijnen af en toe ‘Optionele ­updates’. Maar wat moet je met die updates? Zo check je dat.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er