Microsoft account melding: herinnering uitschakelen die steeds terugkomt

Marco den Teuling
0

Krijg je in Windows 10 steeds opnieuw een Microsoft account melding? Als Windows 10 vraagt of je een Microsoft-account wilt gebruiken, kun je dat alleen accepteren of na drie dagen een herinnering krijgen. Maar met een truc kun je de herinnering uitschakelen en ben je van dat gezeur af.

Als de melding over het Microsoft account verschijnt, is de enige manier om er vanaf te komen dat je kiest voor een herinnering over drie dagen. Pogingen om de Microsoft account melding via Taakbeheer weg te krijgen mislukken omdat de melding zichzelf op de voorgrond dringt en daarbij Taakbeheer bedekt.

Windows 10 Microsoft-account

Microsoft account melding uitschakelen

Het is gelukkig wel mogelijk om te voorkomen dat Windows je na drie dagen opnieuw vraagt of je een Microsoft account voor aanmelden wilt gebruiken. Dat doe je als volgt:

  1. Druk op de Windows-toets en typ taakplanner in totdat de gelijknamige zoekterm verschijnt. Klik erop om Taakplanner te openen.
  2. Klap de lijst Task Scheduler-­bibliotheek uit en zoek naar de taak die momenteel PostponeDeviceSetupToast heet.
    Die naam kan anders zijn na een Windows-update. Maar wat Microsoft niet zo makkelijk kan veranderen is wat erbij staat in de kolom Triggers. Daar zie je dat het gaat om een afspraak over drie ­dagen.
  3. Klik met rechts op de gevonden taak en kies in het snelmenu de opdracht voor verwijderen.

Microsoft account melding uitschakelen herinnering aanmelden Microsoft-account

De over drie dagen geplande Microsoft account melding verschijnt dan niet meer.

Ingebouwde optie voor meldingen uitschakelen

Theoretisch biedt Windows 10 een optie waarmee dergelijke pop-ups niet meer moeten verschijnen: ga via het startmenu naar Systeem en verwijder bij de instellingen onder ‘Meldingen en acties’ het vinkje voor ‘Manieren voorstellen waarop ik mijn apparaat kan instellen om optimaal gebruik te maken van Windows’.

In de praktijk helpt deze optie echter niet zo goed, omdat Microsoft die optie zo nu en dan opnieuw inschakelt wanneer er ­updates worden uitgevoerd.

 


Ontvang meer tips voor het Microsoft account en Windows!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Meer over het Microsoft-account

Microsoft probeert het Microsoft-account steeds meer op te dringen en dit zal in Windows 11 vast niet minder worden. Het voorlopig nog steeds mogelijk om Windows 10 zonder Microsoft-account te gebruiken, je mist dan alleen bepaalde opties en krijgt soms te maken met extra waarschuwingen en herinneringen.

Meer over het Microsoft-account in c't magazine 6/2023

Meer over

Software

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Windows update: optionele updates wel of niet installeren?

In Windows 11 en Windows 10 verschijnen af en toe ‘Optionele ­updates’. Maar wat moet je met die updates? Zo check je dat.

Chat GPT werkt niet? Zo omzeil je dat Chat GPT niet bereikbaar is!

Heb je problemen met het feit dat ChatGPT niet werkt of niet bereikbaar is? Wij geven je in dit artikel een aantal tips om dit probleem op te lossen.

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er