Hotline-tip: E-mails onder Android tussen accounts verplaatsen

Redactie
0

vraagtekenOp mijn Android-smartphone heb ik verschillende mail-apps geïnstalleerd, maar die zijn niet in staat e-mails van het ene IMAP-account naar het andere te verplaatsen. Hoe krijg ik dat toch voor elkaar?

 

 

uitroeptekenHet klopt dat de meeste mail-apps van Android de mailtjes alleen tussen IMAP- of Exchange-mappen van hetzelfde account kunnen verplaatsen. Probeer eens Maildroid van Flipdog Solutions. In het snelmenu van die app staan opties om mails tussen accounts te kopiëren en verplaatsen. Dat werkt ook met meerdere mails tegelijk. De gratis versie toont reclames, de Pro-versie kost 10 euro. Omvangrijke e-mails kun je het beste alleen via wifi verhuizen, niet via 3G of 4G. De app moet de mails inclusief alle bijlagen namelijk eerst op de telefoon downloaden en daarna naar de nieuwe server sturen. En dat telkens met de circa 33 procent grotere MIME-codering. Dat betekent dat de hoeveelheid data van de bijlagen bijna driemaal zo groot wordt, en dat hakt flink in op je databundel.

MailDroid

Maildroid is voor zover wij weten de enige e-mail-app voor Android die e-mails tussen twee mailaccounts kan kopiëren en verplaatsen.

Deel dit artikel

Lees ook

RAM geheugen bijplaatsen – hoeveel geheugenmodules kan ik toevoegen?

Voor RAM geheugen bijplaatsen moet je weten hoeveel vrije geheugenslots er nog zijn. Op deze manier zie je dat zonder de computer open te schroeven. 

Google Stadia op Mac in 4K

Ik heb een iMac en wil graag gamen in 4K via het Stadia-gamestreamingplatform. De games draaien echter alleen in full-hd-resolutie. Kan ik daar iets a...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er