Hotline-tip: E-mails onder Android tussen accounts verplaatsen

Redactie
0

vraagtekenOp mijn Android-smartphone heb ik verschillende mail-apps geïnstalleerd, maar die zijn niet in staat e-mails van het ene IMAP-account naar het andere te verplaatsen. Hoe krijg ik dat toch voor elkaar?

 

 

uitroeptekenHet klopt dat de meeste mail-apps van Android de mailtjes alleen tussen IMAP- of Exchange-mappen van hetzelfde account kunnen verplaatsen. Probeer eens Maildroid van Flipdog Solutions. In het snelmenu van die app staan opties om mails tussen accounts te kopiëren en verplaatsen. Dat werkt ook met meerdere mails tegelijk. De gratis versie toont reclames, de Pro-versie kost 10 euro. Omvangrijke e-mails kun je het beste alleen via wifi verhuizen, niet via 3G of 4G. De app moet de mails inclusief alle bijlagen namelijk eerst op de telefoon downloaden en daarna naar de nieuwe server sturen. En dat telkens met de circa 33 procent grotere MIME-codering. Dat betekent dat de hoeveelheid data van de bijlagen bijna driemaal zo groot wordt, en dat hakt flink in op je databundel.

MailDroid

Maildroid is voor zover wij weten de enige e-mail-app voor Android die e-mails tussen twee mailaccounts kan kopiëren en verplaatsen.

Deel dit artikel

Lees ook

Mails niet meer automatisch markeren als gelezen? Zo doe je het!

Wil je mails niet meer automatisch markeren als gelezen in Outlook? Dat kan handig zijn voor het overzicht en bereik je door een standaardinstelling a...

Chat GPT werkt niet? Dit kun je dus doen als Chat GPT niet bereikbaar is

Heb je problemen met het feit dat ChatGPT niet werkt of niet bereikbaar is? Wij geven je in dit artikel een aantal tips om dit probleem op te lossen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er