LibreOffice vindt Java-installatie niet

Daniel Dupré
0

Ik heb in LibreOffice een extensie geïnstalleerd waar Java voor nodig is. Dat staat op mijn Windows 10-pc, maar LibreOffice kan het niet vinden. Wat gaat hier mis?

Dat gebeurt normaal alleen als je op een 64-bit Windows-pc een 64-bit Javaruntime hebt draaien, terwijl er een 32-bit versie van LibreOffice is geïnstalleerd. In dat geval heeft LibreOffice ook een 32-bit versie van Java nodig. Om die te downloaden, klik je bij www.java.com op ‘Gratis Java-download’ en klik je op de volgende pagina op de link ‘Alle Java-downloads bekijken’. Daar kun je dan op ‘Windows offline’ klikken en de 32- bit versie downloaden. Je zou nu bij ‘Extra / Opties / LibreOffice / Geavanceerd’ in de lijst de bestaande Java-runtime-omgevingen moeten kunnen zien.

 

Nog veel meer praktische tips vind je in c't 05/2024

Meer over

Software

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Hotline-tip: LibreOffice Writer: tabellen naast elkaar zetten

Om bij de tekstverwerker Writer van LibreOffice of OpenOffice twee of meer Writer-tabellen naast elkaar te zetten, moet je even een trucje toepassen, ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er