Irritante ledverlichting (c’t-bouwvoorstel)

Alieke van Sommeren
0

Dit FAQ-item heeft betrekking op onze bouwvoorstellen uit c’t 3 / 2019, vanaf pagina 42.

Ik vind de leds op het moederbord irritant (bij het Intel-bouwvoorstel) en wil ze uitschakelen. Maar in het BIOS zie ik daar geen optie voor?

Bij sommige moederborden (zoals in dit bouwvoorstel) vind je die optie niet in het BIOS en kun je de leds ook niet uitschakelen via een jumper.

De oplossing vind je in dit geval in de software die bij het MSI-moederbord hoort. Laat in de tool ‘Dragon Center’ bij ‘Live Update’ zoeken naar updates. Je krijgt dan de optie om ‘Mystic Light’ te installeren, die je moet accepteren.

Nadat die software is geïnstalleerd, kun je daarmee de leds uitschakelen. De gekozen instelling blijft onafhankelijk van het besturingssysteem ook actief na een herstart.

Meer over

Software

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Hotline-tip: LibreOffice Writer: tabellen naast elkaar zetten

Om bij de tekstverwerker Writer van LibreOffice of OpenOffice twee of meer Writer-tabellen naast elkaar te zetten, moet je even een trucje toepassen, ...

Witruimte verbergen in LibreOffice Writer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis p...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er