iPhone back-up met volle C-schijf

Daniel Dupré
0

Ik wil een volledige back-up van mijn iPhone op mijn Windows-pc zetten. Met iTunes gaat dat makkelijk, maar het programma wil die back-up met alle geweld op de C-schijf opslaan. Ik heb in ieder geval geen optie kunnen vinden om de back-up op een andere locatie op te slaan. Mijn probleem is dat mijn C-schijf een ssd is met beperkte ruimte. Het is voldoende voor Windows, maar als daar nog een iPhone-back-up bij moet komen, die wel 128 GB groot kan zijn, dan heb ik een probleem. Met name als ik meerdere momentopnames zou willen bewaren. Telkens als ik een back-up probeer te maken, sluit iTunes die vroegtijdig af met een foutmelding. Het programma biedt dan geen mogelijkheid om de mislukte back-ups te verwijderen, waardoor mijn ssd nog verder volloopt. Is er een manier om de back-up naar een andere schijf om te leiden?

iTunes slaat de back-ups van mobiele apparaten altijd op in %AppData%\ Apple Computer\MobileSync, en dat kun je inderdaad niet wijzigen bij de instellingen van iTunes. Je kunt dat oplossen door allereerst de nieuwste aangemaakte map in %AppData%\Apple Computer\MobileSync\Backup handmatig te verwijderen, bijvoorbeeld met Windows’ Verkenner. De mapnaam kun je invoeren zoals die hier staat: Windows lost %AppData% op naar de echte mapnaam – dat zal meestal C:\Users\gebruikersnaam\ AppData\Roaming zijn. Als er nog meer back-ups van andere apparaten aanwezig zijn, moet je de map ‘back-up’ aansluitend een andere naam geven. Heb je echter geen andere apparaten, dan kun je de map gewoon verwijderen.

Vervolgens maak je op de gewenste doelschijf een map aan waar de back-ups terecht moeten komen, bijvoorbeeld E:\ iTunes\MobileSync\Backup. Open dan een Opdrachtprompt die je als administrator uitvoert en voer het volgende commando uit:

mklink /J “%appdata%\Apple Computer\MobileSync\Backup” “E:\iTunes\MobileSync\Backup”

Daarmee maak je een symbolische link aan vanuit de oorspronkelijke back-upmap naar drive E:, die iTunes klakkeloos accepteert. De apparaatback-ups belanden vervolgens van nu af aan op een andere, hopelijk grotere, opslagruimte.

 

Deel dit artikel

Lees ook

Windows installatie-stick blijft booten

Ik wil Windows onbeheerd installeren, maar de de Windows installatie-stick blijft booten. Wat is het probleem?

Windows Home-edities en BitLocker?

Kan ik media die met BitLocker versleuteld is gebruiken met Windows 10 Home?

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er