Hoe zet ik de klok-app in iOS terug?

Marco den Teuling
0

Toen ik gisteren mijn wekker wilde instellen, merkte ik dat het pictogram voor de Klok-app van iOS verdwenen was. Zelfs zoeken met Siri / Spotlight leverde niets op. Ook de zoekterm ‘wekker’ hielp niet. Waar is de Klok-app gebleven? Hoe zet ik de klok-app in iOS terug of haal ik andere apps terug?

klok-app in iOS verdwenen terugzetten herstel standaard app

Soms gebeurt het dat standaardapps van iOS verdwijnen. Dat kan ook met de Agenda, Safari of de app Foto’s gebeuren. Ze zijn dan niet echt weg, want als vast onderdeel van iOS kun je ze niet verstoppen of verwijderen.

Je kunt een verdwenen standaardapp van iOS terughalen met de functie ‘Instellingen / Algemeen / Herstel beginschermindeling’. Nadat je deze opdracht bevestigd hebt, staan alle standaardapps weer op het beginscherm; en dan wel precies waar ze zich in de uitleveringstoestand bevonden.

Daarbij worden echter ook alle mapjes ongedaan gemaakt, zodat je nog wel wat hebt op te ruimen. Bovendien zijn dan alle pictogrammen weer terug die je eventueel verstopt had, zoals iBooks of de Weer-app. Als je veel apps hebt en jezelf dit werk in de toekomst wilt besparen, kun je een lokale of een iCloud-back-up maken, Die kun je terug zetten nadat je de beginschermindeling hersteld hebt.

 


Ontvang handige tips voor je iPhone en meer!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Meer tips, workshops en reviews vind je in c't magazine. Nieuwste uitgave: c't 05/2024

Specifiek voor Apple, macOS en iOS vind je allerlei tips en info bij iCreate Magazine.

Meer over

AppleSoftware

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Meer dan genoeg: de Apple iPad Air 3

Hoewel de Apple iPad Air 3 al in 2019 is verschenen, is het nog zonder meer een interessante tablet die bovendien inmiddels iets in prijs is gedaald.

Philips Hue met Ikea en andere smart verlichting combineren (ZigBee)

De ZigBee-standaard maakt het mogelijk om bijvoorbeeld Philips Hue met Ikea Tradfri te combineren. We beschrijven hoe dat werkt in de praktijk.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er