Google Agenda weergave zelf aanpassen met aangepaste periode

Marco den Teuling
0

Ik beheer mijn afspraken via de web­interface van Google Agenda. Naast de standaard weergavemogelijkheden – dag, week, maand, et cetera – wil ik graag een weergave waarbij ik het komende weekend in één oogopslag kan overzien, en wel komende vrijdag, zaterdag en zondag. Is er een manier om deze drie dagen weer te kunnen geven?

Met de kleine maandkalender links boven in het scherm kun je in Google Agenda zo’n beetje elke gewenste tijdsduur selecteren en ook instellen: ga met de muispijl naar de eerste gewenste datum in je selectie en trek de pijl met ingedrukte muisknop naar de laatste dag die moet worden getoond. Op deze manier kun je tot maximaal zeven dagen vrij selecteren. Als je meer dan zeven dagen selecteert, markeert de agenda automatisch hele weken. Op dat moment kun je maximaal vier weken in het rechter schermdeel tonen.

Google Agenda weergave aanpassen

Om je komende weekend in een oogopslag te overzien, klik je op de vrijdag en trek je de pijl met ingedrukte muisknop naar de zondag. Je krijgt dan in Google Agenda een overzicht voor de drie dagen vrijdag, zaterdag en zondag. Bladeren door je weekenden met de pijlknoppen werkt helaas niet. Maar klik je nu op een willekeurige andere vrijdag in de kleine maandkalender, dan krijg je het overzicht voor dat weekend. Klik naast het tandwiel rechtsboven op de periode ‘3 dagen’ om een andere weergave te kiezen.

Meer tips, workshops en reviews in het magazine. Nieuwste uitgave: c't Magazine mrt/2019

Meer over

Google

Deel dit artikel

Lees ook

Alle LibreOffice-instellingen terugzetten

Is er een manier om de interface van LibreOffice eenvoudig weer naar de originele instellingen terug te zetten zonder het programma opnieuw te moeten ...

Van MacBook overstappen naar iMac

Ik heb een MacBook pro, maar ik wil volledig overstappen op een iMac. Op mijn MacBook staan naast mijn bestanden ook allerlei toepassingen. De gegeven...

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er