Google Agenda weergave zelf aanpassen met aangepaste periode

Marco den Teuling
0

Ik beheer mijn afspraken via de web­interface van Google Agenda. Naast de standaard weergavemogelijkheden – dag, week, maand, et cetera – wil ik graag een weergave waarbij ik het komende weekend in één oogopslag kan overzien, en wel komende vrijdag, zaterdag en zondag. Is er een manier om deze drie dagen weer te kunnen geven?

Met de kleine maandkalender links boven in het scherm kun je in Google Agenda zo’n beetje elke gewenste tijdsduur selecteren en ook instellen: ga met de muispijl naar de eerste gewenste datum in je selectie en trek de pijl met ingedrukte muisknop naar de laatste dag die moet worden getoond. Op deze manier kun je tot maximaal zeven dagen vrij selecteren. Als je meer dan zeven dagen selecteert, markeert de agenda automatisch hele weken. Op dat moment kun je maximaal vier weken in het rechter schermdeel tonen.

Google Agenda weergave aanpassen

Om je komende weekend in een oogopslag te overzien, klik je op de vrijdag en trek je de pijl met ingedrukte muisknop naar de zondag. Je krijgt dan in Google Agenda een overzicht voor de drie dagen vrijdag, zaterdag en zondag. Bladeren door je weekenden met de pijlknoppen werkt helaas niet. Maar klik je nu op een willekeurige andere vrijdag in de kleine maandkalender, dan krijg je het overzicht voor dat weekend. Klik naast het tandwiel rechtsboven op de periode ‘3 dagen’ om een andere weergave te kiezen.

Meer tips, workshops en reviews in het magazine. Nieuwste uitgave: c't magazine 4/2023

Meer over

Google

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Chat GPT werkt niet? Zo omzeil je dat Chat GPT niet bereikbaar is!

Heb je problemen met het feit dat ChatGPT niet werkt of niet bereikbaar is? Wij geven je in dit artikel een aantal tips om dit probleem op te lossen.

Windows microfoon volume verandert automatisch? Zo los je dit op!

Het kan behoorlijk frustrerend zijn wanneer het microfoon volume automatisch verandert in Windows 10 en Windows 11. In deze hotline geven we je twee o...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er