GeForce met UHD-scherm valt uit

Daniel Dupré
0

Ik heb een nieuwe monitor gekocht met UHD-resolutie (3840 × 2160) en in mijn pc zit een GeForce GTX 1080 grafische kaart. Helaas lijkt het erop dat die combinatie een probleem oplevert. Het scherm wordt regelmatig zwart, alsof de resolutie wordt gewijzigd. Na twee of drie seconden verschijnt het beeld dan weer. Dat gebeurt zo nu en dan enkele keren achter elkaar. Ik heb de grafische kaart omgeruild met een ander exemplaar, maar dat heeft het probleem niet verholpen. De monitor is niet de oorzaak, want met een andere grafische kaart heb ik het probleem niet.

Het probleem kan meerdere oorzaken hebben. In de meeste gevallen zal het aan de displaykabel liggen. Daarom raden we aan om altijd de kabel te gebruiken die de schermfabrikant meelevert. Misschien is er ook een probleem bij de communicatie tussen de monitor en de grafische kaart via DisplayPort. In dat geval zou een firmware-update van Nvidia het probleem moeten verhelpen (zie de link hieronder). De tool werkt niet alleen met de huidige Pascal-kaarten uit de GeForce 1000-generatie, maar ook met oudere modellen uit de 900-familie en de GeForce GTX 745, 750 en 750 Ti series. Een ander probleem zou de voeding kunnen zijn. Levert die wel genoeg vermogen voor je nieuwe configuratie? Het kan dat hij tegen zijn grenzen aanloopt. In dat geval kun je hem vervangen door een krachtiger model.

Deel dit artikel

Lees ook

Printplaat-lay-out bekijken

Ik heb een printplaat-lay-out in het PcbDocformaat. Is er een manier om de gegevens daarvan te bekijken?

Paginagrootte beperken in OneNote-app

In de OneNote-app voor Windows 10 mis ik de mogelijkheid om pagina’s te beperken tot A4, wat in OneNote 2016 wel kon. Is er een manier om die optie te...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er