Games zonder zwarte rand

Alieke van Sommeren
0

Sinds kort zit er bij sommige games die ik speel een zwarte rand om het beeld. Ik heb het probleem niet kunnen oplossen door de instellingen van de monitor te  wijzigen. Ik heb een grafische kaart van Nvidia. Is er nog een andere manier om dit op te lossen?

In het configuratiescherm van Nvidia bij ‘Beeldscherm / Bureaubladgrootte en -positie aanpassen’ zijn verschillende modi beschikbaar voor de manier waarop het beeld wordt geschaald.

Vaak wil het al helpen om de optie ‘Voer schaling uit op:’ van ‘Beeldscherm’ naar ‘GPU’ in te stellen. Dan wordt de scherminhoud niet meer door de monitor maar door de grafische kaart geschaald. Dit zou geen invloed moeten hebben op de prestaties.

 

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Nvidia gaat adaptive sync (Freesync) ondersteunen

Nvidia heeft op de CES aangekondigd dat per 15 januari adaptive sync volgens de VESA-standaard wordt ondersteund. Dit is de techniek die AMD Freesync ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er