DCH-drivers voor Windows 10?

Alieke van Sommeren
0

Tijdens een zoektocht naar Windows 10-drivers voor mijn moederbord zag ik op de website van de fabrikant iets wat ‘DCH-drivers’ werd genoemd. Zijn die beter of minder goed dan ‘normale’ drivers in Windows?

Daar hebben we tot nu toe geen ervaring mee, maar we zien wel dat bijvoorbeeld Intel al stappen maakt op dit gebied. De afkorting DCH gebruikt Microsoft voor Declarative, Componentized en Hardware support apps. In toekomst moeten er zelfs DCHU-drivers verschijnen, waar nog Universal API compliance bijkomt.

DCHU-drivers zouden dus ook op Windows 10-apparaten met ARM-processors moeten werken en niet alleen op de x86-platforms van AMD en Intel. Het concept van DCH zou op den duur voor stabielere drivers moeten zorgen, die ook makkelijker te onderhouden zijn omdat de programmeurs van drivers – doorgaans de fabrikanten zelf – zich aan strengere eisen van Microsoft moeten houden.

Als gebruiker zul je op dit moment waarschijnlijk nog geen verschil merken tussen standaarddrivers en de DCH-versies.

Meer over

Software

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Windows 10 start menu: vijf alternatieven getest

Ben je niet tevreden met het tegelmenu van Windows 10? We testen vijf alternatieven voor het Windows 10 startmenu en bekijken de plus- en minpunten.

Windows File Manager: opensource retro-bestandsbeheer

Meer dan 20 jaar nadat Microsoft zijn Filemanager in Windows 95 en NT4 vervangen heeft, is hij als opensourceproject beschikbaar geworden.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er