Creators Update probleem met schijfruimte verhelpen

Marco den Teuling
0

Creators Update ruimte vrijmakenNa de Creators Update van Windows 10 kan het gebeuren dat je ineens veel minder schijfruimte over houdt. Zo blijft bij sommige gebruikers op de systeempartitie van de pc een tientallen GB grote map C:Windows.old staan. Pogingen om die map met administratorrechten via Schijfopruiming of handmatig te verwijderen mislukken. Windows zegt dan dat hier ‘systeem’-rechten voor nodig zijn.

Dit probleem treedt pas op na het installeren van de Creators Update en zou na tien dagen vanzelf moeten verdwijnen. Dan verwijdert Windows de map Window.old namelijk zelf.

Maar als dat om de een of andere reden niet gebeurt of als je niet zo lang kunt wachten, kun je de map op twee manieren ook zonder systeemrechten verwijderen.

De eerste methode is via een vernieuwing in de Creators Update. Die is zichtbaar bij de Instellingen onder ‘Systeem / Opslag / Deze PC (C:) / Tijdelijke bestanden’. Daar staat onder het kopje ‘Tijdelijke bestanden verwijderen’ onder andere de optie ‘Vorige versie van Windows’. Wanneer je die optie aanvinkt en op de knop ‘Bestanden verwijderen’ klikt, krijgt je harde schijf weer wat lucht. De genoemde optie verdwijnt daarna overigens uit de lijst.

De tweede manier om C:Windows.old te verwijderen is om Windows in de veilige modus op te starten en de map met de hand te verwijderen.

Deel dit artikel

Lees ook

RAM geheugen bijplaatsen – hoeveel geheugenmodules kan ik toevoegen?

Voor RAM geheugen bijplaatsen moet je weten hoeveel vrije geheugenslots er nog zijn. Op deze manier zie je dat zonder de computer open te schroeven. 

Google Stadia op Mac in 4K

Ik heb een iMac en wil graag gamen in 4K via het Stadia-gamestreamingplatform. De games draaien echter alleen in full-hd-resolutie. Kan ik daar iets a...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er
nol schrijvers
Lezer
nol schrijvers

Nou , ook in d veilige modus is het niet mogelijk Windows.old te verwijderen.