Collections in Edge activeren

Marco den Teuling
0

Ik heb de nieuwe Edge-browser van Microsoft gedownload. Die is gebaseerd op Chrome en werkt best aardig, maar ik mis de functie om webpagina’s in eigen verzamelingen te bewaren. Hoe moet ik deze Collections in Edge activeren?

De functie Collections (Collecties in de Nederlandstalige versie) kan handig zijn om (delen van) webpagina’s te bewaren en organiseren. Maar je zult inderdaad tevergeefs in de instellingen zoeken naar Collecties want Microsoft heeft deze functie nog niet vrijgegeven in de huidige versie van Edge.

Collections in Edge collecties collectie Microsoft Edge browser

Met Collecties kun je webpagina’s bewaren en organiseren, maar de functie moet je eerst met een truc activeren.

Met een eenvoudige truc kun je toch al Collecties in Edge activeren. Maak een snelkoppeling naar Edge op het bureaublad. Dat kan bijvoorbeeld met Shift+rechtsklik op het Edge-pictogram in de taakbalk en dan Snelkoppeling maken kiezen (klik op ‘Ja’ om hem op het bureaublad te plaatsen). Klik vervolgens met rechts op de snelkoppeling en kies Eigenschappen. In het eigenschappenvenster ga je naar het tabblad Snelkoppeling en voeg je bij Doel: de volgende optie toe achter “…edge.exe” :

–enable-features=msEdgeCollections

Collections in Edge activeren

Klik op OK om het venster te sluiten en start Edge via de snelkoppeling. Als het goed is zie je nu rechtsboven naast het profielpictogram een nieuwe knop met een plusteken. Als je daarop klikt opent de zijbalk voor Collecties en kun je nieuwe collecties maken, webpagina’s toevoegen enzovoort. Experimenteer met collecties en oordeel zelf of je de functie handig vindt. Behalve webpagina’s toevoegen kun je bijvoorbeeld ook notities toevoegen aan een collectie.

Voor wie geïnteresseerd is in de nieuwe Edge en het nog wil installeren: houd er rekening mee dat daarmee in Windows 10 de ingebouwde versie van Edge wordt vervangen.

Meer tips en achtergrondinfo lees je op je gemak in c't magazine mei/2022

Deel dit artikel

Lees ook

Optionele updates Windows – moet je die updates installeren?

In Windows 11 en Windows 10 verschijnen af en toe ‘Optionele ­updates’. Maar wat moet je met die updates? Zo check je dat.

Word tekst verbergen of onzichtbare tekst zichtbaar maken

Wil je in Word tekst verbergen of juist verborgen tekst zichtbaar maken? Lees hoe je dat makkelijk kunt doen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er