Hoe kun je het volume van de browser aanpassen?

Redactie
0

In de ene browser staat het volume te zacht, in de andere niet, kun je dit aanpassen?

Als ik met Firefox een video bekijk op YouTube of in een mediabibliotheek, komt het geluid maar heel zacht door. De volumeregelaar op die specifieke pagina staat op maximaal, en die van Windows staat zo hard dat de systeemgeluiden twee straten verder nog te horen zijn.

Als ik de video op dezelfde pagina open met Chrome, is het geluid zoals het zou moeten zijn. Wat is er aan de hand?


browser volume aanpassen zacht

Bij de instellingen van Windows kan het volume van de geluidsweergave voor alle toepassingen afzonderlijk geregeld worden.


Bij Windows 10 kun je het volume niet alleen voor het hele systeem regelen, maar ook voor afzonderlijke programma’s. De kans is groot dat je dat bij Firefox per ongeluk hebt gedaan. Om het te verhelpen, open je Firefox en start een video. Klik met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram op het systeemvak en klik op ‘Volumemixer openen’.

De schuifregelaars reageren vaak niet bijzonder intuïtief omdat ze elkaar beïnvloeden. Een handigere manier is om naar de Windows-instellingen te gaan: Ga daar naar de pagina ‘Systeem / Geluid’ en klik bij ‘Geavanceerde geluidsopties’ onderaan op ­‘Volume- en apparaatvoorkeuren van app’.

Daar kun je de volume-­instellingen van alle toepassingen die op dat moment actief zijn en voor de systeemgeluiden afzonderlijk regelen. De standaardinstelling voor alle toepassingen is 100 procent, aangezien die waarde altijd bedoeld is ten opzichte van het hoofdvolume.

In enkele gevallen is het hiermee niet verholpen. Bijvoorbeeld in Firefox kan het afspelen van geluid/media (standaard) geblokkeerd zijn. Dan zal dit in de privacy & beveiliging –> toestemming (permissions) –> autoplay –> settings –> allow audio and video aangezet moeten worden.


 

c't 05/2024

Deel dit artikel

Lees ook

Zo kun je je schijfletter wijzigen in Windows 11

Met Windows Schijfbeheer pas je moeiteloos schijfletters aan. In dit artikel laten wij je stap voor stap zien hoe je dit doet, zodat je jouw schijven ...

Windows update: optionele updates wel of niet installeren?

In Windows 11 en Windows 10 verschijnen af en toe ‘Optionele ­updates’. Maar wat moet je met die updates? Zo check je dat.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er